fbpx
10.4 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Szeberényi: Hátráltatja a tömegközlekedés fejlesztését, hogy a kadafalviak nagy része autóval jár

- Advertisement -

Az egyik kadafalvi Facebook csoportban vetették fel, hogy amíg Kadafalva tömegközlekedési lehetőségei igencsak korlátozottak, addig például Hetényegyházára és onnan sokkal több járat indul. Ráadásul hétvégén is, ellentétben Kadafalvával, amelynek lakói szombaton és vasárnap, valamint a munkaszüneti napokon nem tudnak buszozni helyi járattal. Erre csupán a ballószögi járattal van esély, de ezek csak a Boróka utcai megállókról indulnak, a többiről nem. Hiszen ezek helyközi járatok.

Így fogalmazott a témát felvezető csoporttag:

„A Kadafalvi 34,34/A járat hétvégén továbbra sem közlekedik Kadafalvára. Ezzel szemben a Hetényegyházi helyi járatok a hét végén is kb. Bp.Nagykörúti járatsűrűséggel közlekednek ……-amig ide hétvégén du. esetleg két óránként lehet kijutni ,és akkor is csak a a Ballószögi távolsági járattal,- annyi idő alatt míg Budapest oda-vissza megjárható. Kijutni ebben az időszakban az elkövetkező időkben sem lehet az új menetrend szerint sem. Ezt a tényt, valamint azt, hogy ennek a problémának az orvosolását számtalanszor kértük, azt hogy ennek hangot adtunk az önkormányzat felé is, továbbá hogy folyamatosan van helyi képviselőnk, és itt is sokan jelezték a problémát, és polgármesteri szintű tájékoztatás is született a korábbi években, és még mindig itt tartunk, ez óriási SZÉGYEN! Lehet hogy a közel 300 kérelmező kevés volt? Kadafalvának Hetényegyházával szemben nem sikerült megoldani helyi tömegközlekedését Hetényegyházához hasonló, de közel hasonló szinten sem.”

Az egyik kommentelő hívta fel a figyelmet arra, hogy erről az egyik alpolgármester beszélt az önkormányzati TV egyik műsorában, és valami olyasmit mondott, hogy azért nincs buszjárat, mert úgyis minden kadafalvi autóval közlekedik.

Kikerestük, kiről lehet szó, és Szeberényi Gyula Tamás nyilatkozott hasonlóan a Kiemelő című műsorban még az év végén. Egészen pontosan ezt mondta:

forrás: Kecskeméti TV

A kommentelők sem a helyzettől, sem az alpolgármesteri kijelentéstől nincsenek elragadtatva. Néhány komment:

  • Ha mindenki kocsival jár akkor nem lessz szükségünk ezek szerint sem járdára, sem kerékpárútra
  • Nem semmi varosvezető az ilyen!!!
    Akkor nem is értem mit csodálkozunk azon, hogy a képviselőnket sem érdekli a téma.
    Azért azt furcsálom, hogy a buszvárókat kialakították(igaz nem fedett), csak a busz nem jár.
  • a városvezetők olyanok mint a galambok, választás előtt a kezünkből esznek utána a fejünkre szarnak bocsi
  • Akinek nincs autója annak úgy kell! Én már öreg vagyok, bevallom a fenti gondolatmenetet követően az ötvenes évek jutnak az eszembe. Mármint az 1950-es évek! Mindenesetre szégyen ekkora tájékozatlanság.
  • A kadafalvinál minden kecskeméti városrészben jobban megoldott a tömegközlekedés, valaki az önkormányzatnál eldöntötte, hogy ki -az sejthető,- hogy itt ebben a városrészben távolsági járattal kell megoldani a tömegközlekedést,- ami amúgy cinkes.
Hasonló cikkünk:  "Drasztikusan nagy változtatásokban gondolkodunk" - részletesen is beszámolt terveiről a kecskeméti közlekedést megreformálni vágyó aktivista

Volt, aki azt írta le, hogy amíg volt hétvégi járat, addig gyakran használta, míg egy valaki azt írta, hogy örül, hogy kevés a busz, mert azok csak zajosak. A többség azonban negatív kritikákkal illette a kadafalvi helyzetet, és általánosságban a kecskeméti tömegközlekedést.

A lélektani hatás: a helyi a miénk, a ballószögi meg az övéké, csak használhatjuk

Miközben szegényes a kadafalvi helyi tömegközlekedés, addig valóban úgy tűnik, hogy nagyban számítanak a közlekedésszervezők a ballószögi helyközi járatokra. Bár ezekkel több az esély bejutni a városba, mint a 34-es és 34A járatokkal, lélektanilag talán nem mindegy, milyen buszon ülnek az utasok. Mert az egyiket a ballószögiek járatának tudhatják be a kecskemétiek, amin megférnek ők is; addig a helyi közlekedésről úgy gondolhatják, hogy ez az övéké, amelyet saját városuk biztosít számukra.

Megnéztük a helyi járatokat Hetényegyháza és Kadafalva vonatkozásában. Amíg előbbi városrészből Kecskemét központjába hétköznapokon 23 járattal lehet bejutni (29-es), Kadafalváról csupán 6 járattal (34A). Hétvégén Hetényegyházát 13 járat éri el, Kadafalvát 0 járat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...