18.3 C
Kecskemét
2021. május 12., szerda
KecsUPKiemelt HírSzemereyné és Szeberényi városvezetők bajban lehetnek egy kormánymegbízott mondatai alapján?

FRISS HÍREK

Szemereyné és Szeberényi városvezetők bajban lehetnek egy kormánymegbízott mondatai alapján?

Tavaly ilyenkor, amikor a képviselők vagyonnyilatkozatai már nyilvánosak voltak, a kormánypárti sajtó gőzerővel rontott rá a Budapest II. kerületének szocialista polgármesterére, Őrsi Gergelyre. Mondván, hogy polgármestersége mellett egy cég felügyelőbizottságának elnöke is, és onnan is felvesz 322 ezer forintot.

Összeférhetetlenségi vizsgálat indult

Sára Botond, a Fővárosi Kormányhivatal kormánymegbízottja akkoriban bejelentette, hogy főként ellenzéki polgármesterekkel és alpolgármesterekkel szemben merült fel összeférhetetlenség, és ezért viszgálatot indít a hivatal.

A kormányárti sajtó egyöntetűen hozta, hogy Sára Borond szerint

egyetlen főállású városvezető sem kaphat két helyről fizetést.

A Hír TV-nek nyilatkozott is erről. Azt mondta, hogy az önkormányzati törvény nem véletlenül korlátozza a főállású településvezetők álláshalmozását. Hiszen nekik a város ügyeivel kell foglalkozniuk – tette hozzá.

Az Alapjogokért Központ, amely Orbán Viktor egyik beszédjén felbuzdulva elkészítette az “igazság, erő, felemelkedés – Együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét – keszuljetek.hu” kampányfilmet, azt nyilatkozta ez ügyben, hogy

A polgármesteri feladatok ellátása egész embert kíván.

Ezek után már nem meglepő, hogy a központ elemzője azt nyilatkozta, hogy

“a pozíciók halmozásának jelensége azt bizonyítja, hogy a baloldali politikusok a tíz év ellenzéki lét után ki vannak éhezve a hatalomra.”

A Mandiner akkor azt írta, hogy azzal nem érvelhet Őrsi, hogy a felvett fizetést szétosztja, mert “Összeférhetetlen pozícióból ugyanis nem származhat olyan keresménye, amely felett szabadon rendelkezhet.” A lap akkor azt írta, hogy az összeférhetetlenség “megszüntetésnek tehát az a módja, hogy

vagy lemond a felügyelőbizottsági elnöki vagy polgármesteri pozíciójáról, vagy bármelyik tisztségét díjazás nélkül folytatja tovább.”

Szemereyné Pataki Klaudia és Szeberényi Gyula Tamás is vesz fel fizetést felügyelőbizottsági munkájuk után

A kecskeméti vagyonnyilatkozatok alapján már megírtuk, hogy Szemereyné Pataki Klaudia főállású polgármester a mintegy 1 milliós fizetése mellé 1,6 millió forintot kap a Neumann János Egyetemért Alapítvány felügyelőbizottsági tagságáért.

Bár szemléztük az alpolgármesterek és képviselők nyilatkozatait, de arról konkrétan nem írtunk még, hogy Szeberényi Gyula Tamás főállású alpolgármester szintén felügyelőbizottsági tag, mégpedig a Polgárdiban székelő Vertikál Zrt.-nél, amely egy többségi ottani önkormányzati tulajdonnal megalakult hulladékgazdálkodási cég. Innen havonta 180 ezer forintot vesz fel a nyilatkozata alapján.

Őrsi már nem felügyelőbizottsági elnök

Egy éve arról is beszámolt lelkesen a kormányzati sajtó, hogy amennyiben az érintett városvezetők nem szüntetik meg összeférhetetlenségüket, akkor bírósági úton kényszerítik ezt ki. Hogy a vizsgálatnak mi lett az eredménye, arról semmit nem találtunk a hírek között, mindenesetre a megnevezett Őrsi Gergely szocialista polgármester legfrissebb vagyonnyilatkozatában már nem szerepel felügyelőbizottsági tevékenység.

 

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....