fbpx

FRISS HÍREK

Szövetség: Döbbenetes, hogy a polgármester 1,6 milliót kap az egyetemi alapítvány felügyelőbizottsági tagságáért

- Advertisement -

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciójának közleménye:

„A Szövetség a Hírös Városért Egyesület Közgyűlési Képviselőcsoportja nagy megdöbbenéssel vette hírül, hogy Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, a kecskeméti Neumann János Egyetemért Alapítvány Felügyelő Bizottságának tagjaként, a mai magyar hivatalos átlagbér négyszeresének megfelelő, havi 1.650.000 Ft tiszteletdíjban részesül.
Az elvárható volt az alapítótól, hogy a város által igen fontosnak tartott egyetemet működtető alapítvány egyik fontos testületének tagja legyen Kecskemét városának egy tisztségviselője, hiszen a Közgyűlés és annak képviselői az elmúlt évtizedekben sokat tettek annak érdekében, hogy Kecskemét egyetemi város legyen. De az, hogy főállású polgármester, ennek a köz érdekében fontos tisztségnek a betöltéséért akár egy forintot is felvegyen, azt nem tartjuk erkölcsileg elfogadhatónak.
Kifogásoljuk azt is, hogy a tisztség elfogadásáról a polgármester előzetesen nem tájékoztatta Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlését.
Ezek után felmerül a kérdés, miért is titkolta polgármester asszony e fontos tényeket, vajon a kormánypárt családi kifizetőhelyként használja az egyetemeket működtető magánalapítványokat?
A Szövetség a Hírös Városért Egyesület bízik abban, hogy az országban kialakult súlyos helyzetre is tekintettel, polgármester asszony jótékonysági célokra ajánlja fel a tiszteletdíját, és veszi a fáradságot, hogy tájékoztatja munkáltatóját, a kecskeméti Közgyűlést fontos megbízatásáról.
Kecskemét, 2021. február 12.
Tisztelettel: Szövetség a Hírös Városért Egyesület Közgyűlési Képviselőcsoportja”

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...