fbpx

FRISS HÍREK

Több, mint 40 millió forint prémium kifizetéséről döntött a polgármester

- Advertisement -

Még tavaly májusban, a veszélyhelyzet idején döntött egy személyben arról a polgármester, hogy kapnak-e prémiumot az önkormányzati cégek vezetői (illetve egyéb vezetői) vagy sem, és ha igen, akkor melyik cégeké. Miután azonban ezeket a határozatokat nem tették nyilvánossá a többi között a város honlapján, közérdekű adatigénylésben kértük ki a döntéseket.

Ebből tudjuk, hogy összesen több tízmillió forint prémiumot vihettek haza önkormányzati cégvezetők a 2019-es évi munkájuk, telejsítményük alapján.

Miután a határozatokban csak az szerepel, hogy hány havi, illetve az éves alapbér hány százalékáról van szó, az összegeket úgy kellett összeszednünk az önkormányzati cégek honlapjairól. Miután nincs egységes rendszer, és nem évente részletezik általában a béreket, hanem a legfrissebbet tüntetik fel, az alább közölt számok csak tájékoztató jellegűen. Ugyanis a 2019-es és a 2020-as évek között lehet eltérés, bár ha van is, nyilván nem olyan mértékű, hogy az alapjaiban megváltoztatná a képet.

Nézzük tehát, az általunk talált adatok alapján, ki mennyit kapott prémiumként.

A Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője Ivkovicné Béres Tímea egy havi alapbére 2019-ben bruttó 400 ezer forint volt. Így ennek hatszorosát, 2,4 millió forintot kapott meg prémiumként.

A Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft. ügyvezetője, Bán János 2020-ban (2019-es adatot nem találtunk) 650 ezer forintot keresett. Tehát ezzel számolva 3,9 millió forint prémiumot kaphatott. Majd a májusi döntés után nem sokkal az M5 csatorna igazgatójaként folytatta munkáját.

A Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetője Nagy Gábor, nála a cég honlapja havi 809.600 forintot ír. Így az ő prémiuma hat hónappal számolva kb. 4,85 millió forint.

A Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft. ügyvezetője Csongor Attila, nála 300 ezer forintot találtunk havi fizetésként. Így az ő fél éves prémiuma 1,8 millió forint.

Hasonló cikkünk:  Dobos József bemutatta új szervezetét és kecskeméti polgármesterjelöltjét

A Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. közérdekű adatainál egy üres oldalt találtunk a juttatások fülnél, ezért ide levelet küldünk, hogy mennyi  Boros Gábor ügyvezető fizetése. Annak a hatszorosa lesz az ő prémiuma.

A Kik-For Kft. esetében három munkatársnak is megítélt a polgármster hat havi fizetést prémiumként. Az akkori ügyvezető, Minda Imre László (most már a KEDO Zrt. vezérigazgatója – ő váltotta a polgármester férjét, Szemerey Szabolcsot a székben) havi bére a cég honlapja szerint legutóbb 1.016.631 forint volt, így az ő prémiuma több, mint 6 millió forint. A gazdasági igazgató 900 ezer forintot keres, az ő prémiuma 5,4 millió forint. A főmérnök fizetése 630 ezer forint, ő prémiumként 3,78 millió forintot kapott.

A Városi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, Várady Zoltán 2019. júliusában érkezett a céghez, minden bizonnyal ezért döntött csak 3 havi prémiumról esetében a polgármester. Egy közgyűlési határozat alapján az ő fizetése havi 1,5 millió forint, ezért az ő prémiuma 4,5 millió forint.

A Termostar Kft. ügyvezetője, Horváth Attila 2019-ben 1.246.000 forintot keresett, így ennek a hatszorosát,  7,47 millió forintot kapott.

Korábban beszámoltunk arról (erről nem tavaly májusban döntött a polgármester és ezt nyilvánossá tették), hogy a Hírös Agóra ügyvezetője, Bak Lajos 2019-re vonatkozóan 4,5 millió forint prémiumot kapott.

Ez tehát összesen (úgy, hogy nem tudjuk a városüzemeltetési cég vezetőjének fizetését és prémiumát) több, mint 44 millió forint.

Ennyit kaptak önkormányzati cégvezetők 2019-es teljesítményük alapján prémiumként. Nem minden cégvezető. Hiszen a kikért és megkapott határozatokban több esetben csak elfogadta a beszámolót a polgármester, nem döntött prémiumról. Lehet, hogy majd máskor, lehet, hogy ezeknél a cégeknél eleve nem állapítanak meg prémiumot. Illetve az is lehet, hogy ezeknél a cégeknél nem teljesültek a prémium feltételei.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...