fbpx
3.4 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Újra a panaszkodó munkatársat kirúgó Kolek Andrea a piac igazgatója

- Advertisement -

Újra Kolek Andrea a piac igazgatója, miután a polgármester őt bízta meg januártól ezzel a feladattal 2025 végéig.

A döntést nem hozták nyilvánosságra, úgy kellett kikérni

Még novemberben döntött erről Szemereyné Pataki Klaudia egy személyben, miután akkor is veszélyhelyzet volt, nem ülésezett a közgyűlés. Csakhogy a város honlapjára nem töltötték fel a határozatot a többi közé, ezért közérdekű adatigénylést adtunk be. Most válaszoltak erre, innen tudjuk, milyen döntés született.

Még tavaly szeptemberben döntött arról a közgyűlés (akkor még ülésezhetett), hogy pályázatot írnak ki a piacigazgatói posztra, mert az akkori vezető (Kolek Andrea, aki tehát újrázik) megbízása 2020 végéig tartott.

Adatvédelmi incidens, büntetés, kirúgás, hallgatási pénz

Mint arról több soron beszámoltunk, Kolek Andrea kirúgta egyik alkalmazottját, miután az panasszal élt a piac működésével kapcsolatosan az illetékes alpolgármesternél. Akkor Gaál József alpolgármestert neveztük meg, és cáfolat azóta sem érkezett. Szóval ő erről értesítette Kolek Andreát, aki viszont részleteket kért. Erre megkapta a panaszt, csakhogy a dolgozó nevével, címével, elérhetőségével együtt. Akkor azonnal kirúgta a panaszost, egyik indokként a panaszkodást nevezte meg.

A panaszos ezt követően a hivatalhoz fordult, és arról érdeklődött, hogyan kerülhettek onnan ki a személyes adatai. A hivatal vizsgálatot indított és értesítették az incidensről az adatvédelmi hatóságot. Az lefolytatta a vizsgálatot és megállapította, hogy

“jogellenesen járt el (a hivatal – a szerk.), mivel jogalap nélkül adta át, továbbította az érintett személyes adatait tartalmazó közérdekű bejelentését harmadik személy részére, aki így jogosulatlanul hozzáfért azokhoz.”

1 millió forintos büntetést szabtak ki végül a hivatalra. Az indoklásban leírták, hogy

Ezek után több cikket is írtunk erről. Többek között akkori informátorunk arról beszélt, hogy 8 millió forintos hallgatási díjat fizettek a panaszosnak. Megírtuk azt is, hogy így már legalább 9 millió forint közpénz az az összeg, amelybe a kecskemétieknek került ez az ügy.

Cikkeink alapján az ügyet firtató ellenzéki kérdésekre azt válaszolta a polgármester, hogy Kolek Andrea igazgatóként emberséges döntést hozott a két évig zajló munkaügyi vitában.

Miután minden alpolgármester továbbra is a helyén, Koleket pedig novemberben bízták meg újabb öt évre, úgy tűnik, személyi következménye nem lett a botránynak.

A Sloow Food-os 8,4 millió

Arról is írtunk korábban, hogy Kolek Andrea nem mindig mint csupán igazgató kapott pénzt az önkormányzattól. A Slow Food piac esetében egyéni vállalkozóként is kapott pluszban milliókat a projekt menedzselésére, miközben a piac nyitva tartási idejében, a piacon zajlott ez a program is. Igyekeztünk megtudni, hogy miként tudott egyszer igazgatóként, másszor egyéni vállalkozóként dolgozni ugyanazon a helyen, de válaszokat nem kaptunk. Szintén nem válaszolt kérdéseinkre Gaál József alpolgármester, aki egy Sloow Food-os dokumentumban városvezetőként nyilatkozott a projektről.

Egyéni vállalkozóként 8,4 milliót kap a piac igazgatója a SlowFood piacért

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...