fbpx
13.9 C
Kecskemét
2021. szeptember 23., csütörtök

FRISS HÍREK

Fejetlenség minden vonalon – Nem győzzük kapkodni a fejünket

Mintha váratlanul érte volna a kormányt, hogy egyre rosszabbak lettek a számok a koronavírust tekintve, annyira, hogy ezért el is rendelték az ország zárását. Persze nehéz egyszerre a járványra figyelni, és közben levezényelni az EPP frakcióból való távozást és szervezni a pártcsaládtól való búcsúzást. Ráadásul még ezt kommunikálni is kell. Akár röhöghetnénk is a bénázásokon, ha közben nem őrülne meg az ember attól, hogy szinte óránként változnak a szabályok, amelyekhez alkalmazkodni kell.

  • Bejelentik a hétvégi tömeges oltást, majd azt is, hogy az elmarad. Majd közlik, hogy csak az Astra Zeneca vakcinával marad el. De aki mégis odament, az kapott oltást.
  • A szigorító rendelet valamilyen verziója kiszivárog, megjelenik egy webáruház honlapján, megkapta a KecsUP is órákkal a hivatalos verzió megjelentetése előtt. Majd a lényeget tekinve egy nagyon hasonló renedelet kikerül a Magyar Közlöny oldalára.
  • Bejelentik, hogy minden szolgáltatás megáll a magánegészségügyet leszámítva, boltok zárnak néhány kivétellel. Hosszú sorok lesznek azonnal a nem élelmiszerüzletekben. Majd kiderül, hogy egy csomó üzlet nyitva lehet mégis, kár volt megrohamozni a kertészeteket például.
  • A virágboltosok kétségbeestek, mert hétfőn nőnap. Hirtelen többen rendkívüli vasárnapi nyitva tartást hirdettek, hogy ne ragadjon bent a beszerzett áru. Majd kiderül, hogy ők is nyithatnak hétfőn.
  • A kormány a Facebook oldalára kiteszi, hogy az óvodákban és iskolákban is rendkívüli szünet lesz, majd jön a rendelet, hogy digitális oktatás lesz.
  • Közlik, hogy nem lesz ügyelet óvodákban, iskolákban. Ennek megfelelően az intézmények nem is szervezik meg, majd most azt közlik, hogy az önkormányzatok kérésére mégis meg kell oldani az ügyeletet. Miután hétfőtől indul a digitális oktatás, nyilván ezt csak a hétvégén lehet megszervezni.
Hasonló cikkünk:  31. heti cikkajánló
Hasonló cikkünk:  Negyedik hullám: Magyarországon és az egész régióban romlik a járványhelyzet

A KecsUP-tól kérnek segítséget olvasóink

Egy kecskeméti szülő most kapott éppen tájékoztatást az iskolától, hogy a rendelet értelmében nem lesz ügyelet, erre most tőlünk kérdezi, hogy mi lesz, mert fogalma sincs, hogy hogyan szervezze az életét. Kell-e a gyerekre vigyáznia, vagy vigyáznak rá az intézményben? Most úgy áll, hogy lesz ügyelet.

Egy éttermes is a KecsUP-tól várt segítséget, hogy nyitva lehet-e elviteles kiszolgálásra. Egy üzlettulajdonos arra panaszkodott pénteken, hogy nem tudta tájékoztatni időben az alkalmazottakat, hogy miként tervezzék a hétfőt, mert csak a pénteki zárás után jelent meg a rendelet. Egy olvasónk arra kért minket, segítsünk neki értelmezni a rendelet egy részletét.

Hasonló cikkünk:  A Bács megyei Oktatókórházban vasárnaptól vehető fel a harmadik körös oltás

És akkor itt van a közelmúltból néhány megnyilvánulás, történés, amelyek a mai napon már meglehetősen érdekesen csengenek.

Hasonló cikkünk:  Tudás és megbízhatóság - Beszélgetés Király József képviselőjelölttel (x)

Január 3. – Orbán Viktor: A vírust levittük a birkózószőnyegre

Február 5. – Orbán Viktor: Mi támadunk, a vírus védekezik

Február 17. – Elindul a konzultáció a nyitásról

Március 4. – Gulyás Gergely: Magyarország zár

 

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...