fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Így csináltak hülyét a pedagógusokból és rajtuk keresztül a szülőkből

Az elején szeretném leszögezni: alapvetően szigorpárti vagyok. Viselem a maszkot is, nem morgolódom; betartom a szabályokat; felvettem az első adag oltást, a digitális oktatást pedig már hetekkel ezelőtt megléptem volna, ha én dönthettem volna el. Ennek pedig az az oka, hogy hiszek az orvostudományban, az összeesküvés-elméletek pedig hidegen hagynak.

De! Amikor hülyítés megy, ha nem is szándékosan, hanem bénázás, kapkodás, meggondolatlanság miatt, azt nehezen viselem. Az iskolai ügyelet (és az óvodai is ennek okán) számomra ebbe a kategóriába tartozik. És nem az intézményeket, valamint a pedagógusokat okolom. Ők csak végrehajtják a rendeleteket, határozatokat. Nem lennék most igazgató, sem pedagógus. Szülőnek lenni is éppen elég mostanság.

Óvodás és alsós gyermekem is van. Valamint feleségem pedagógus. Minden oldalról megéltem, ami történt az elmúlt napokban. Miután Gulyás Gergely bejelentette március 4-én, hogy zár az ország, este tantestületi értekezletet tartottak feleségeméknek az iskolában, online. Fiam osztályfőnöke (és feleségem munkatársa-ugyanebbe az intézménybe jár a fiam) pénteken reggel küldött erről egy rövid összefoglalót. Ez volt az első lényegi tájékoztatás, nézzük innentől, milyen leveleket kaptunk mint szülők.

Hasonló cikkünk:  Negyedik hullám: Magyarországon és az egész régióban romlik a járványhelyzet
Hasonló cikkünk:  A végzős diákok legfeljebb 20, de inkább 10 százaléka választja csak a vendéglátást

Március 5. 7:02

“A járványügyi helyzet fokozódása miatt lehetőség szerint a tanulók otthon tartózkodjanak és úgy kapcsolódjanak be a tanulásba, de akinél ez kivitelezhetetlen, azok számára az iskola biztosítja a gyermekfelügyeletet. Kérjük, hogy ma 12 óráig jelezzetek vissza, hogy hétfőtől lesz-e ilyen gyermek. Természetesen menet közben később is lehet kérelmezni a felügyeletet. Az ebédlemondás hétfőtől automatikusan megtörtént, de aki mégis elhordaná egyénileg igényelje.”

Március 5. 14:24

“Az előzetes tájékoztatással ellentétben a 17/2021.(III.5.) EMMI határozat 6. pontja értelmében, valamint a kontaktusszám minél jelentősebb csökkentése érdekében “gyermekfelügyelet az intézményekben nem kerül megszervezésre!”

Március 7. 13:14

Hasonló cikkünk:  Agyrém a köbön: Felcímkézett Magyarország

A 2021. március 6-án megjelent 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelet értelmében a 17/2021. (III. 5.) EMMI határozat – különösen annak 6. pontja – az alábbiak szerint módosul.
Az óvodában és az iskolában – a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet szerint az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet, illetve az általános iskolákban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt – a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről. A szülő, törvényes képviselő kérelmét elektronikusan is benyújthatja az intézmény vezetőjének a xxx@yyy.hu e-mail címre 2021. március 7. (vasárnap) éjfélig.

Hasonló cikkünk:  Negyedik hullám: Magyarországon és az egész régióban romlik a járványhelyzet

Lesz, nem lesz, mégis lesz. Itt tartunk most. Közben pedig látom a feleségemet, hogy folyton a telefonon beszél a kollégákkal, hogy mi hogyan lesz hétfőtől. Mindezt hétvégén. Őrület, na!

Gunity Gábor főszerkesztő

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...