fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Megafon: A jobboldali influenszer keltető

- Advertisement -

A hetényi kecske politikai utóéletéről szóló cikkünkben már érintőlegesen említettük a Megafont. Ez egy olyan csapatként határozza meg magát, mint amelyik segít azoknak a jobboldaliaknak, akik úgy vélik, hogy:

  • kisebbségben vannak a közösségi médiában
  • egyedül gyenge a hangjuk a balliberális véleményterrorral szemben
  • akik csapatra vágynak
  • akik sokakhoz akarják eljuttatni a jobboldali véleményeket

Szóval a Megafon egy jobboldali influenszer keltető. Amelynek egyik kiemelt partnere Rákay „kétmillió” Philip. Aki azért csatlakozott a Megafonhoz, hogy a patrióta gondolatait minél többekhez eljuttathassa profi módon. Néhány napja Rákay úgy érezte, fogást találhat az egyik kecskeméti momentumos előválasztási jelöltön, Bíró Barnán, és posztban ment neki, mert a fiatal jelölt segítségével fogták be a hetényieket ijesztgető kecskét. Ezek szerint tehát már a megafonos oktatással a háta mögött írta meg a hazaárulózós, gazemberezős, gyurcsányozós, jakabozós kommentjét is, amit a posztjára reagáló Bírónak vetett oda.

De mi is ez a Megafon?

Fentebb már említettük, hogy kiknek a segítségére hozták magukat létre (vagy mások hozták létre), de nézzük meg jobban ezt a csapatot. Honlapjukon egyrészt meg lehet tudni, hogy már indítottak egy képzést, de arra már a jelentkezés tavaly nyáron lezárult, és ha lesz újabb, maj értesítik az érdeklődőket. Meg lehet azt is tudni, hogy be lehet hozzájuk küldeni tartalmakat. Erről ezt írják:

A közösségi médiában egy a hazáját szerető jobboldali gyakran úgy érezheti, egyedül van, és a világ a feje tetejére állt. Tudjuk, hogy a hozzánk hasonlóan gondolkodó emberek – félve a megbélyegzéstől – sokszor a legalapvetőbb demokratikus szabadságjogukkal, a véleménynyilvánítás jogával sem mernek élni. A közösségi médiát elárasztják azok a tartalmak, amelyek olykor direkten, olykor pedig alig érezhetően fejtik ki romboló hatásukat, és alattomos módon férkőznek be mindennapjainkba. Ezzel csak akkor tudjuk felvenni a harcot, ha összefogunk és támogatjuk azokat a jobboldaliakat, akik fel merik vállalni véleményüket. Ha ismersz olyan Facebook-oldalt, blogot, videóblogot, ami úgy érzed, méltatlanul kevés emberhez jut el, segítsd a munkánkat azzal, hogy elküldöd nekünk! Várunk minden olyan cikket, Facebook-bejegyzést, Facebook-oldalt, videót, amiről úgy gondolod, hogy a jobboldaliaknak látniuk kell! Ha te magad gyártasz tartalmat, küldd el nekünk, még inkább hozzájárulva ezzel a jobboldali online közösség építéséhez!

Kiderül itt az is, hogy lehet a csapathoz csatlakozni, hogy aztán másokon segíthessen, aki nyitott erre, és vezérli a hazaszeretet, a jobboldaliság, a patriotizmus, és ki tudja még micsoda.

Néhányan úgy döntöttünk, hogy szembeszállunk a balliberális érdekcsoportok végeláthatatlan hadseregével. Tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű. De mi egy olyan brigád vagyunk, akik úgy gondolják, hogy a harcból nincs elbocsátás.
Bőven van mit tanulnunk egymástól. Ezért érezzük úgy, hogy minden szaktudásra szükségünk van a céljaink eléréséhez.

Ezért aztán keresnek videóvágókat, cikkírókat, képszerkesztőket, és mindenkit, aki egy-egy velős poszthoz szükséges lehet. És még az is megtudható a honlapjukon, hogy kell ehhez a munkához sok pénz, mert akkor tudnak segíteni a politikai okokból elnyomott jobboldaliakon, és még jut ide egy kis burkolt sorosozás is. Olyan szép rész ez, hogy inkább idézzük.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni azokat az online közösségeket, amik akár politikai, akár piaci okok miatt nehezen jutnak levegőhöz. De ahhoz, hogy a Megafon Központ hatékonyan tudja felkarolni ezeket a szerveződéseket, nekünk is szükségünk van támogatásra. Nehéz küzdelem ez, mivel a nyílt társadalom képviselői globális hálózatuk révén sokkal nagyobb erőt képviselnek, mint mi.

Megnéztük a Megafon Facebook felületét is, ami lényegében egy hatalmas siránkozás arról, hogy a jobboldali vélemények mennyire el vannak nyomva, és mennyire cenzúrázva vannak a közösségi médiában, ezért is kell együttes erővel fellépni.

Hasonló cikkünk:  Petőfi unokatestvérének szépunokájának tetszett Rákay Philip filmje

Az elnyomott jobboldali vélemények

Ennyi bevezető után, nézzük, milyen egy megafonos tartalom, a műhelyből kikerült munka. Miután készültünk erre a cikkre, és rájuk kerestünk az interneten, ez a gaz, balliberális és a jobboldaliakat elnyomó Facebook azonnal elénk is tolt egy a Megafon finanszírozásából megvalósult reklámot, amely az egyik fiatal jobboldali megafonos rövid posztját tartalmazta.

A Kopasz oszt oldal mögött Filep Dávid áll, aki a Megafon egyik támogatottja (és még Rákay Philip, valamint a Pesti TV-s Bohár Dániel). Róla azt írja a Megafon, hogy havonta több, mint 500 ezer emberhez jut el a hangja a közösségi médiában. Nyilván a jobboldali vélemények tudatos elnyomásának közepette. A fenti poszt, mint látható Jakab Péterről szól, az ő fizetése, autója és parizeres kenyere is szerepel benne, és az a magvas megállapítása, hogy Jakab full kamu, és mindig azt az arcát veszi elő, amivel a legkönnyebbnek tűnik hatalomra kerülni. A Kopasz többi posztja is hasonló színvonalat képvisel. Bohár Dánielhez pedig olyan posztok köthetők, mint amelyikben oltásellenes baloldalról ír (akárcsak a kormány), vagy amelyben együtt mosolyog a szélsőjobboldali Marine Le Pennel, belengetve, hogy talán ő lesz a következő francia elnök. Bohártól már idéznek is a csapattagok, a Kopasz például ezt.

Facebook/A Riporter/A kopasz oszt

A Kopasz véleménye pedig mint látjuk az (a ki nem mondott, de az utalásokból kitűnő ellenzékről-belső ellenség, balsors), hogy ezeknek hogyan adhatott otthont ez a csodálatos anyaföld. Rákay Philipről és az ő patrióta színvonaláról már írtunk az elején. Ez a három támogatott, ha úgy tetszik a Megafon kirakata, bizonyára vannak még versenyzők rajtuk kívül is.

A Szánthó majd odabasz – így érünk el az Alapjogokért Központhoz

A Megafon vezetője Kovács István, aki egyébként az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. Arról az Alapjogokért Központról van szó, amely Orbán Viktor egyik beszédén felbuzdulva elkészítette a keszuljetek.hu oldalt, amelyen azt hirdetik, hogy „együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét”, és amelynek egyik plakátján szuronyos katonák törnek ki az árokból. Ez az az Alapjogokért Központ, amelynek igazgatója Szánthó Miklós, akiről megtudtuk az MTVA berkeiből kikerült hangfelvételről (ebben az épületben nem az ellenzéket támogatják), hogy akkor vetik be, ha valaki nem túl acélosan fogalmazott.

Ekkor „megkérdezzük a Szánthó Miklóst, aki meg odabassza, hogy egyébként ez mit jelent, és akkor el is mondtuk korrektül azt az adott szituációt, de le is egyszerűsítettük a népeknek, hogy na, akkor ezt azért kell így vagy úgy értelmezni”.

Így kerülhet be tehát megmondóemberként a közmédiának csúfolt MTVA-ba az Alapjogokért Központ igazgatója, és arra is volt példa, hogy az M1 egyik műsorában négy különböző témát is kommenteltettek az Alapjogokért Központ egy másik munkatársával, mint okosemberrel. És ez az az Alapjogokért Központ, amelyről az Átlátszó megírta, hogy

„az elmúlt néhány évben közel egymilliárd forintot kapott a Miniszterelnöki Kabinetirodától a Batthyány Lajos Alapítvány közbeiktatásával.”

A Megafonról pedig azt írta az Átlátszó, hogy alig két hónapja működött a csapat, valahonnan máris volt 56 millió forintja a „kormánypárti internethuszárokat” képző alakulatnak.

A cél: a 2022-es választás

A Megafon nem titkoltan arra hajt, hogy az általa felerősített jobboldali hangokkal, a szerintük túlerőben lévő balliberális véleményeket megtörjék, és befolyásolhassák a 2022-es országgyűlési választás eredményét.

Facebook/Megafon/A képen Kovács István, a Megafon vezetője

Ha pedig ez nem lenne elég egyértelmű, ráerősített erre még azzal is Kovács, hogy ahogyan egy jó fröccshöz is kell bor és szóda, úgy a választás megnyeréséhez is kell a hagyományos média és a közösségi média. És nyilván a jobboldali influenszer keltető.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...