Oltás: Közös állásfoglalásra kérte a helyi ellenzék a kormánypártokat – nyilvános gyomros volt a válasz

0
Pexels, Freepik/KecsUP grafika

A kecskeméti ellenzék elkészített egy állásfoglalást, amelyben minden városvezető és mindkét frakció arra kérné a kecskemétieket, hogy oltassák be magukat. Azt írják ebben, hogy az oltás az egyetlen módja annak, hogy mihamarabb visszatérjen megszokott életünk. Már csak ki kellett volna adni a közös nyilatkozatot. Feltéve persze, ha a Fidesz-KDNP is egyetért vele.

A Fidesz egy nyilvános gyomrossal válaszolt a levélre

Az állásfoglalás végül nem jelent meg, ugyanakkor erre hivatkozva -de nem bemutatva- a Fidesz-KDNP frakció egy közleményt jelentetett meg. Ebben örömüket fejezik ki, hogy az ellenzék is -mint írják, változtatva politikáján- az oltás mellett van, majd pár mondattal később azt írják, hogy miután az ellenzéki pártok kimondottan oltásellenesek, ezért furcsa a kecskeméti ellenzéki szájakból az összefogás felemlegetése. Majd arra kérik az ellenzéket, hogy ha az oltás mellett vannak, akkor jelenítsék meg azt a közleményt, amelyet a Fidesz-KDNP előre megírt számukra. A két mondatban kétszer is leírták, hogy a Fidesz-KDNP midvégig támogatta az oltást, és ha ezt teszi az ellenzék is, kérje szimpatizánsait, hogy a kormány által beszerzett vakcinákkal oltassák be magukat.

Hasonló cikkünk  Euronews: Mégsem fogadja el az EU a kínai és az orosz oltást a közös igazoláshoz

Mielőtt azonban arra kérte a kecskeméti Fidesz-KDNP az ellenzéket, hogy egy a Fidesz-KDNP oltási politikáját hangsúlyozó közleményt adjon ki, azt írták, nem értik, hogy az ellenzék miért akarja saját politikai céljaira fordítani a járványhelyzetet. A Szövetség előre elkészített állásfoglalásában a pártsemlegességet hangsúlyozza, valamint pártok nevei csak a frakciók felsorolásánál olvashatók.

Miután a Fidesz-KDNP csak utalt rá, de nem mutatta meg, miről van szó, így mi közzétesszük az ellenzék által levélben megküldött megkeresést (ez a szürke), amelyre egy nyilvános gyomrossal válaszoltak a helyi kormánypártok. Ezt is megmutatjuk alatta.