fbpx
8.9 C
Kecskemét
2023. március 22., szerda

FRISS HÍREK

Olvasónk nem kérte a kínai vakcinát, ma oltják az Astra Zeneca oltóanyagával

Kb. másfél hete értesítették olvasónkat a háziorvosa megbízásából, hogy sorra került, jöhet az oltásra. Mikor megkérdezte a telefonban, hogy melyik oltást kapja, azt mondták: „Hát a kínait”. Ezt ő azonnal visszautasította, miután csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinát hajlandó felvenni. Ugyanakkor elmondta, hogy az értesítés előtt beszélt a rendelővel, és akkor még úgy volt, hogy a Szputnyikot fogják neki biztosítani, de azt szintén elutasította volna.

Tegnap meglepődött, amikor újra hívták, és közölték vele, hogy be tudják oltani az Astra Zeneca vakcinájával, ha gonolja, már másnap. Igent mondott, így ma megkapja az oltást. Orbán Viktor februárban arról beszélt, hogy aki visszautasítja a neki biztosított vakcinát, az a sor végére kerül. Nem tudjuk, hogy a miniszterelnök milyen sorról beszélt, úgy általában az oltásra várók soráról, vagy egyes vakcinák sorairól. Annyi biztos, hogy bármilyen sor végére is került olvasónk, túl hosszú nem volt az, mert másfél héttel később ismét sorra került. Egyébként a miniszterelnök ugyanebben az interjúban beszélt arról is, hogy csak az oltóponton derül ki, milyen vakcina áll rendelkezésre, de ez az állítása már nem sokkal később megdőlt.

Hasonló cikkünk:  Fülöpszállási és kecskeméti éttermek taroltak a Magyarország étele 2023 szakácsversenyen

Olvasónk 65 év feletti, nem krónikus beteg. Korábban több országban sem oltották ezt a korosztályt ezzel a vakcinával, de a gyártó már akkor is elmondta, hogy működik a vakcina a 65 év felettieknél, ugyanakkor valóban nem ez volt az a korosztály, ahol a legtöbbet teszteltek volna. Azóta azonban a legújabb tesztek alapján jól teljesít az Astra Zeneca az idősebbek körében is, így folyamatosan bővül az országok köre, ahol oltanak vele 65 éven felettieket is.

Hasonló cikkünk:  Lengett a tó Zab-széknél

Az Astra Zeneca esetében bombaként robbant a hír pár napja, hogy Ausztriában meghalt egy fiatal ápolónő, miután megkapta az oltást. Akkor is közölték, hogy semmilyen összefüggés nem bizonyosodott be, de biztos, ami biztos, leállították az oltást ezzel a vakcinával. Tegnap az Európai Gyógyszerügynökség közölte: nem az oltás következményeként halt meg az ápoló.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...