fbpx
13 C
Kecskemét
2023. június 4., vasárnap

FRISS HÍREK

Szövetség: Vegye vissza a pedagógusképzést a Neumann egyetem, a Károlinál nincs jó kezekben

A kecskeméti ellenzék nem először fejezi ki aggodalmát a pedagógusképzéssel kapcsolatban. Akkor volt az első ilyen alkalom, amikor kiderült, hogy a Neumann János Egyetemtől a Károli Gáspár Református Egyetemhez kerül kar. Azzal folytatódott, hogy a kar vezetése annak ellenére Nagykőrösön lesz, hogy a kecskeméti intézménybe kb. tízszer annyi hallgatót vesznek fel. Majd kiderült, hogy nem indul tanító alapszak Kecskeméten. Megkapátk a Lővei Klára Kollégiumot is a reformátusok, amit be is zártak – sorolta a történéseket Tóth Szilárd önkormányzati képviselő.

Tóth Szilárd

Azzal folytatta, hogy aggodalmaik beigazolódni látszódnak, hiszen a legfrissebb fejlemény (amelyet a KecsUP írt meg – a szerk.) az az, hogy a katolikus egyháznak adnák a gyakorló iskolát és az óvodát.

Miközben megszabadulnak ezektől az intézményektől, közben a helyi sajtóban meg tapsvihar közepette számolnak be arról, hogy Nagykőrösön éppen a gyakorlati képzésről írtak alá együttműködést. A legsúlyosabb pedig az a hallghatás, ami övezi mindazt, ami a kecskeméti pedagógusképzéssel történik. Jó ideje mondjuk, hogy ilyen közel két képzőhelyet üzemeltetni nem lehet, és úgy látszik, így is van – tette hozzá a képviselő.

Király József azzal folytatta, hogy nekik is szívügyük Kecskemét. Ezért ezt azt intézményt vissza kell szerezni. Miután a Neumann egyetemtől átkerült a Károli egyetemhez a kar, látszódik, hogy nincs ott jó kezekben – hangsúlyozta. A szülők, a gyerekek ide-oda kerülnek, egyik munkáltató jön a másik után, a dolgozók sem győzik követni az eseményeket – sorolta a gondokat.

Arra szeretném felhívni a városvezetők figyelmét, hogy a Mercedes csillag csillogása ne vakítsa el őket. Figyeljenek oda a nép napszámosainak a képzésére és helyzetére is. Nem engedhető meg, hogy Kecskemét lemondjon a nagy múltú intézményről – szögezte le a képviselő.

Hasonló cikkünk:  Odébb van még az aluljáró építése a Ceglédi úton
Hasonló cikkünk:  Fociláz Kecskeméten – ismét legyőzte a KTE a Fradit! – képes beszámoló

Király József

Utána felsorolta, hogy itt végzett Bán János, a KTV volt vezetője, Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Levicky Cirill képviselő. Az ő segítségüket is kéri, hogy ez a bizonytalan helyzet rendeződjön. Felkérte Szemeryné Pataki Klaudia polgármestert, a Neumann egyetemet működtető alapítvány felügyelőbizottságának a tagját, Gaál József alpolgármestert, ugyanennek az alapítványnak a kurátorát, hogy fontolják meg, kezdeményezzék, hogy a Neumann egyetem vegye vissza a pedagógusképzést, és önálló karként működtesse.

Király József azzal zárta a tájékoztatót, hogy a pedagógusokat oltani kellene, mert lassan nem lesz pedagógus, aki dolgozzon. A képviselő szerint biztosítani kellene számukra a szűrést és az oltást, amelyet sok másnak soron kívül biztosítottak.

Kampányüzemmódban pörgött az önkormányzati sajtó

A helyszínen forgató Kecskeméti TV a pedagógusképzésről tartott sajtótájékoztatón azt találta a legfontosabb kérdésnek, hogy hol van Bodrozsán Alexandra. Neki is szívügye-e Kecskemét. A KTV riportere szerint ugyanis már a többedik szövetségi sajtótájékoztatón nem vett részt. Nem volt ott gyébként rajta kívül még több ellenzéki képviselő sem, mint ahogyan a Fidesz sajtótájékoztatókon sincs ott az egész frakció. Bodrozsán azért lehet érdekes a KTV-nek, mert az ünnepek óta pörög a fideszes kampánygépezet azon, hogy Bodrozsán Alexandra nem ünnepelt a Petőfivárosban. Erről többen is posztoltak a kormánypárti képviselők közül, és ezek után úgy tűnik, az önkormányzati sajtó is rápörgött a témára. Tavaly egyébként azon pörgött a kecskeméti és országos kormánypárti sajtó, hogy Bodrozsán Alexandra minek vett részt az ünnepen, hiszen előtte Brüsszelben járt, és talán végigfertőzhette a várost.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...