fbpx
13.6 C
Kecskemét
2022. szeptember 29., csütörtök

FRISS HÍREK

Változások a Gong Rádió vezetésében

2019. decemberében jött a hír, hogy a Gong Rádió alapítója és megtestesítője, Tőzsér Judit távozik az ügyvezetői székből. Ezt két évvel előzte meg az a hír, hogy 300 millió forintért vette meg Mészáros Lőrinc (cége, a Talentis Group) a Gong Rádiót az akkori tulajdonosoktól:

  • Aranyhomok Szálloda
  • Dr. Feldmájer Péter
  • Kalmár László
  • Szetlik Lili
  • Szetlik Gergő
  • Tőzsér Judit
  • ArtTeleCom Kft.
  • Birizdó Imre

Kecskemét önkormányzata viszont megtartotta, és azóta is őrzi 18,3%-nyi tulajdonrészét. A fenti listából a bennfentesek már látják, hogy a NER korábban betette a lábát a rádióba Habony Árpád rokonain keresztül, ezt a 24.hu cikke elemezte akkoriban.

2018. közepén kellett egy kis céges kavarás, mert Mészáros Lőrinc túl sok hirdetési és sajtófellület felett rendelkezett, és ez az akkor még betartott keretek között zavarta volna egy tőzsdei ügyletét. Így eladta Szíjj László és Varga Károly egyik cégének a rádióban lévő tulajdonrészét. Végül ez a cég és a továbbra is tulajdonos önkormányzat ajándékozta el a rádiót a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak.

Így történhetett az, hogy Tőzsér Judit távozásakor a Mediaworks Zrt. üzletfejlesztési igazgatója, Fodor István ült be az ügyvezetői székbe. Az ügyvezetőváltás kommunikációjakor visszatérő elem volt, hogy Tőzsér Judit tanácsadóként a rádió közelében maradt, de már az akkori háttér-információk is arról szóltak, hogy az új ügyvezető nem szeretné többet a rádióban látni az alapítót. És most is megerősítést nyertek azok az információink is, hogy az utóbbi bő egy év a rádió belső újraszervezéséről szólt, miközben igyekeztek megtartani a kiemelkedő hallgatottságot és a nagyon erős helyi értékesítést.

Hasonló cikkünk:  Felelősségre vonnák Palkovics minisztert az OMSZ-vezetők kirúgása miatt
Hasonló cikkünk:  Fel lehet kötni a gatyát a következő három hónapban

A belső átszervezések eredményeként mindenkivel munkaszerződést kötöttek, tisztázták a munkaviszonyokat, és a külsős beszállítókkal is újratárgyalták a meglévő, nem ritkán barter alapú szerződéseket. Az értékesítésben a Mediaworks próbálta az ügynökségi modellt bevezetni a rádiónál, de nem sikerült jelentős eredményeket felmutatni a helyi értékesítés mellett. Talán ennek eredményeként került most a Mészáros Lőrinc érdekeltségű Atmediához a Gong FM értékesítése. Információink szerint ezen szerződés is jelentős védettségi garanciákat biztosít a helyi értékesítőknek a meglévő hirdetőkre és további regionális potenciális ügyfélkörre vonatkozóan.

Újabb ügyvezető csere

Fodor István új feladatot kapott a cégcsoporton belül, a jövőben más rádiócsatornáknál kell rendbe tennie az értékesítést, mert a végtelenségig a KESMA sem tudja finanszírozni a veszteséges rádiókat, még a befele áramló milliárdok ellenére sem. Tudtunkkal a Gong FM nagyon erős helyi értékesítése példaként szerepel most több rádiónál is, ezért kell távoznia Fodor Istvánnak, hogy az itt jól működő és helyben sok pénzt termelő modellt átvigye más adókhoz is. És ezért kell új ügyvezetőt kinevezni a rádió élére. Az új ügyvezető a pletykák szerint Jámbor Csaba, a kecskeméti média egyik befolyásos egyénisége. Nevéhez köthető a Gong Rádió utóbbi 25 éves működésének alapja, hiszen programigazgatóként ő határozta meg a rádió tartalmát.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...