fbpx
0.9 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Központi mondatokkal kérik fideszes polgármesterek az ellenzéket, hogy ne legyen előválasztás

Miközben úgy tűnik, hogy Kecskemét polgármestere önálló gondolatait posztolta Facebook felületén, a székesfehérvári polgármester hasonló üzenettel jelentkezett. Gyanítjuk, hogy még több fideszes polgármester oldalán is találnánk olyan mondatokat, amelyben arra kérik az ellenzéket, hogy ezekben az időkben nem politikai csatározásokra és előválasztási kampányra van szükség, hanem békére és nyugalomra, ezért függessze fel az előválasztási kampányát az ellenzék. Központi anyagról lehet szó.

“Városunknak a jelenlegi kritikus helyzetben nem előválasztási kampányra, hanem nyugalomra és felelősségteljes politizálásra van szüksége, ezért azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok ellenzéki képviselőtársaimhoz, hogy függesszék fel pártpolitikai alapú csatározásaikat az előttünk álló időszakra/…/Meggyőződésem, hogy az előttünk álló egy évben lehetséges találni a jelenleginél alkalmasabb időszakot belső vitáik lefolytatására és az előválasztás lebonyolítására.”-olvasható Szemereyné Pataki Klaudia közlményében.

Posztolta akkor a polgármester, amikor friss hír, hogy őszig meghosszabbítanák a veszélyhelyzetet. Ami azt jelenti, hogy a különleges jogrendet kihasználva még akár úgy is alakíthatnák a szabályokat, hogy azok az ellenzéki előválasztási kampány elé akadályt gördítsenek.

A Fidesznek lehet?

Miközben a polgármester azt kéri a kecskeméti ellenzéktől, hogy fejezze be a politikai csatározást és az előválasztási kampányt, addig a Fidesz kecskeméti szervezetének Facebook oldalán napról napra megjelennek az ellenzéket lejárató központi anyagok, például az oltásellenességet hangoztatva. És ugyanígy megtalálhatók kecskeméti fideszes képviselők Facebook oldalán azok az anyagok, amelyek amúgy fizetett reklámként is futnak a közösségi médiában, szintén az ellenzék lejáratására. A helyi ellenzéket támadó üzenetek is megtalálhatók ezeken a felületeken.

Hasonló cikkünk:  Reakciók a benzinárstop eltörlésére
Hasonló cikkünk:  Nem bírta az extrém terhelést a holtankoljak.hu

Politizálásra nem alkalmas az idő, csak privatizációra?

A kecskeméti polgármester tehát azt gondolja, hogy ez az időszak nem igazán alkalmas a politikai csatákra. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy nagyon is alkamas arra, hogy sok-sok milliárd forint értékben állami vagyont adjanak át olyan alapítványoknak, amelyek vezetésében fideszes politikusok is rendre helyet kapnak. Egy ilyen alapítvány működteti a kecskeméti egyetemet is, amelynek felügyelőbizottságában a polgármester havi 1,6 millió forintot kap. És nem csupán a felsőoktatás területén születnek újabb és újabb ilyen alapítványok mostanság. És úgy tűnik ez az időszak nagyon is alkalmas arra, hogy a Fidesz telefonos kampányt indítson arról, hogy az ellenzék oltásellenes. Mindezt nyilván a nyugalom és a béke jegyében, amiről a kecskeméti és a székesfehérvári polgármester is ír.

Az ellenzék az előválasztáson azokat a legerősebb jelöltjeit keresi, akik felvehetik a fideszes jelöltekkel a versenyt. Ez a választás lesz az első, ahol az ellenzék jelentős pártjai közös jelölteket állítanak. Joggal tarthat a Fidesz a közelgő válaszástól.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...