fbpx
13.5 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Labdarúgással kapcsolatos fontos döntésekkel esnek egybe a kormány nyitási dátumai

- Advertisement -

Sokan talán el is felejtettük, de tavalyról idénre hozták át a labdarúgó Európa-bajnokságot, amelynek Budapest is tervezetten az egyik helyszíne lesz – emlékeztet a pestibulvar.hu.

A lap odáig ment a cikkben, hogy azt állítja, Orbán Viktor

„A FOCI EB MIATT KOCKÁZTATJA A NEGYEDIK HULLÁM BEKÖVEZTÉT!”

A lap felidézi, hogy két dátum fontos mostanában az európai sporteseménnyel kapcsolatban. Április 7-ig kell megerősítenie a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy továbbra is meccset akar rendezni Magyarország az Európa-bajnokságon. És éppen ez a dátum az, ameddigre meglehet a kormány által bűvös számként emlegetett 2,5 millió oltás, amelyhez kötik a fokozatos nyitást.

A másik dátum április 19-e, amikor is összeül az UEFA végrehajtó bizottsága, hogy döntsön arról, milyen keretek között rendezik meg az eseményt. Ez pont az a dátum, amikor a kormány az iskolákat meg akarja újra nyitni.

A pestibulvar.hu szerint, ha a döntés pillanatában Magyarország azt mutatja, hogy már nyitásra kész, sőt, már folyamatosan zajlik is ez, akkor kedvezőbb döntés születhet esetében.

Hasonló cikkünk:  Orbán pszichoterápiát javasol annak, aki Putyin kutyájának nevezi őt

„…az UEFA elnöke úgy nyilatkozott, hogy a 12 rendező városnak garantálnia kell, hogy nézőket engednek be a stadionokba, és nem üres lelátók előtt rendezik meg a meccseket/…/Akár az is elképzelhető, hogy végül nem 12 város fog helyet adni a rendezvénynek, hanem kevesebbet jelölnek ki, így a kijelöltekre viszont több meccs fog jutni.” – írja a lap.

A cikk felidézi, hogy szakemberek korainak tartják a nyitást, és egyben a negyedik hullám beindulására hívják fel a figyelmet. Az írás szerint a 2,5 millió beoltott önmagában nem elég a társadalom védettségéhez, ráadásul csak az első oltásról van szó, aminek kell két hét, hogy megadja a védettségnek egy szintjét, másrészt a tanárok egy részénél sem fog kialakulni április 19-ére a kellő védettség.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...