fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Szövetség: Tesztelni kell és felvenni az oltást!

- Advertisement -
Szőkéné Kopping Rita frakcióvezető együttérzését fejezte ki a járvány alatt elhunyt közel 26.000 ember hozzátartozóinak. Megköszönte a pandémia ideje alatt az egészségügyben és a szociális szférában dolgozóknak az áldozatos munkájukat, és, hogy az utolsó órákban is segítettek a Covidban elhunytakak.
Király József hangsúlyozta, hogy az oltás mellett nagyon fontos a tesztelés is. Ősszel elindult egy folyamat, amit sürgősen újra kell indítani. A részleges újranyitás komoly gondot okozhat tesztelés hiányában. Mint mondta, egy oltás még nem ad kellő védettséget. A gyerekek pedig gyakran hordozzák a vírust tünetek nélkül. Fontos feladat a pedagógusok, a szociális szférában és az egészségügyben dolgozók folyamatos tesztelése – szögezte le.
Bodrozsán Alexandra visszautasította azt a feltételezést, hogy az ellenzék oltásellenes lenne. Túl azon, hogy a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciójának tagjai már legalább egy oltást felvettek, a frakció korábban felhívást intézett a Fidesz-KDNP frakciójához, hogy politikai hovatartozás nélkül, közösen buzdítsák a képviselők Kecskemét polgárait a regisztrációra és az oltás felvételére (végül nem lett ilyen közös állásfoglalás-a szerk.) A Szövetség szerint az oltás a leghatékonyabb módja annak, hogy minél hamarabb találkozhassanak barátok, ismerősök. Az oltás nem politika és párthovatartozás kérdése – szögezték le a sajtótájékoztatón, amelyen a Szövetség összes önkormányzati képviselője jelen volt.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...