fbpx
0.3 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Szövetség: Tesztelni kell és felvenni az oltást!

Szőkéné Kopping Rita frakcióvezető együttérzését fejezte ki a járvány alatt elhunyt közel 26.000 ember hozzátartozóinak. Megköszönte a pandémia ideje alatt az egészségügyben és a szociális szférában dolgozóknak az áldozatos munkájukat, és, hogy az utolsó órákban is segítettek a Covidban elhunytakak.
Király József hangsúlyozta, hogy az oltás mellett nagyon fontos a tesztelés is. Ősszel elindult egy folyamat, amit sürgősen újra kell indítani. A részleges újranyitás komoly gondot okozhat tesztelés hiányában. Mint mondta, egy oltás még nem ad kellő védettséget. A gyerekek pedig gyakran hordozzák a vírust tünetek nélkül. Fontos feladat a pedagógusok, a szociális szférában és az egészségügyben dolgozók folyamatos tesztelése – szögezte le.
Bodrozsán Alexandra visszautasította azt a feltételezést, hogy az ellenzék oltásellenes lenne. Túl azon, hogy a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciójának tagjai már legalább egy oltást felvettek, a frakció korábban felhívást intézett a Fidesz-KDNP frakciójához, hogy politikai hovatartozás nélkül, közösen buzdítsák a képviselők Kecskemét polgárait a regisztrációra és az oltás felvételére (végül nem lett ilyen közös állásfoglalás-a szerk.) A Szövetség szerint az oltás a leghatékonyabb módja annak, hogy minél hamarabb találkozhassanak barátok, ismerősök. Az oltás nem politika és párthovatartozás kérdése – szögezték le a sajtótájékoztatón, amelyen a Szövetség összes önkormányzati képviselője jelen volt.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...