fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

A kecskeméti Fidesz Katonatelepen folytatja megtévesztő kampányát

- Advertisement -

Ahogy a cikkünkhöz használt kezdőképen látszódik, a Fidesz azt hirdeti, hogy a kormány támogatásával bölcsőde épül Katonatelepen. A Fidesz logót (a Kecskemét felirattal) tartalmazó grafika azzal a felkiáltó mondattal kezdődik, hogy

Fejlesztjük Katonatelepet!

Miután a „plakáton” a párt logója van és a kormány támogatására hivatkozik a grafika, könnyen azt hiheti a gyanútlan szemlélő, hogy a kormány és a Fidesz közös projektje ez, és valóban nekik köszönhető a két csoportos bölcsőde megépülése.

Csakhogy ez egy uniós támogatású beruházás

A város honlapján megtalálható projektleírás egyértelműen fogalmaz, mutatjuk is, pirossal aláhúztuk a lényeget.

kecskemet.hu

Tehát egy uniós támogatású fejlesztést mutat be úgy a kecskeméti Fidesz, hogy éppen csak az Európai Unió megemlítése maradt le a kampányanyagról egy csaknem félmilliárdos támogatás esetén. Sőt, az összeg megemlítése előtt a kormány támogatásáról tájékoztat a poszt.

„Ismét hazudik a Fidesz!”

Így kezdte közleményét az ellenzéki Szövetség tíz napja. Akkor egy hasonló kampánygrafikára reagáltak. Ebben az esetben egy széchenyivárosi közösségi tér létrehozását tálalták úgy, mintha az pusztán a kormánynak és a Fidesznek lenne köszönhető. Ez is egy európai uniós támogatású projekt. Akkor az ellenzék így fogalmazott:

„Széchenyiváros három önkormányzati választókerületében, 3 cikluson keresztül a Fidesz adta a képviselőket. Nem törődtek a sok ezer család lakóhelyét jelentő városrésszel, csak saját pártjukkal és a választók 2019-ben leváltották őket. Helyettük a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőit választották meg. A városrész élete azóta megváltozott, jelentős lakossági kezdeményezések indultak, amelyekkel a helyi önkormányzat nap, mint nap szembesül, a képviselők napi kapcsolatban állnak a lakókkal.
Most a helyi Fidesz – attól tartva, hogy 2022-ben a széchenyivárosi választók leváltják a semmittevő Salacz László országgyűlési képviselőt is és feláldozva Kecskemét város nyugalmát – öntelt és hazug kampányba kezdett. Saját érdemüknek tudják be a helyi fejlesztéseket, amelyeket a kecskeméti adófizetők és az európai polgárok pénzéből valósítunk meg.”
Tehát rövid időn belül, a kecskeméti Fidesz két uniós támogatású projekt esetében is azt sugallja a lakosságnak, hogy ezek a kormánynak és a Fidesznek köszönhetőek.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...