fbpx
15.3 C
Kecskemét
2021. szeptember 21., kedd

FRISS HÍREK

A kecskeméti Fidesz Katonatelepen folytatja megtévesztő kampányát

Ahogy a cikkünkhöz használt kezdőképen látszódik, a Fidesz azt hirdeti, hogy a kormány támogatásával bölcsőde épül Katonatelepen. A Fidesz logót (a Kecskemét felirattal) tartalmazó grafika azzal a felkiáltó mondattal kezdődik, hogy

Fejlesztjük Katonatelepet!

Miután a “plakáton” a párt logója van és a kormány támogatására hivatkozik a grafika, könnyen azt hiheti a gyanútlan szemlélő, hogy a kormány és a Fidesz közös projektje ez, és valóban nekik köszönhető a két csoportos bölcsőde megépülése.

Csakhogy ez egy uniós támogatású beruházás

A város honlapján megtalálható projektleírás egyértelműen fogalmaz, mutatjuk is, pirossal aláhúztuk a lényeget.

Hasonló cikkünk:  Felmentését kérte a tolvajt felakasztó férfi

kecskemet.hu

Tehát egy uniós támogatású fejlesztést mutat be úgy a kecskeméti Fidesz, hogy éppen csak az Európai Unió megemlítése maradt le a kampányanyagról egy csaknem félmilliárdos támogatás esetén. Sőt, az összeg megemlítése előtt a kormány támogatásáról tájékoztat a poszt.

Hasonló cikkünk:  Guinness-rekorder lett egy kecskeméti videójátékos

“Ismét hazudik a Fidesz!”

Így kezdte közleményét az ellenzéki Szövetség tíz napja. Akkor egy hasonló kampánygrafikára reagáltak. Ebben az esetben egy széchenyivárosi közösségi tér létrehozását tálalták úgy, mintha az pusztán a kormánynak és a Fidesznek lenne köszönhető. Ez is egy európai uniós támogatású projekt. Akkor az ellenzék így fogalmazott:

“Széchenyiváros három önkormányzati választókerületében, 3 cikluson keresztül a Fidesz adta a képviselőket. Nem törődtek a sok ezer család lakóhelyét jelentő városrésszel, csak saját pártjukkal és a választók 2019-ben leváltották őket. Helyettük a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőit választották meg. A városrész élete azóta megváltozott, jelentős lakossági kezdeményezések indultak, amelyekkel a helyi önkormányzat nap, mint nap szembesül, a képviselők napi kapcsolatban állnak a lakókkal.
Most a helyi Fidesz – attól tartva, hogy 2022-ben a széchenyivárosi választók leváltják a semmittevő Salacz László országgyűlési képviselőt is és feláldozva Kecskemét város nyugalmát – öntelt és hazug kampányba kezdett. Saját érdemüknek tudják be a helyi fejlesztéseket, amelyeket a kecskeméti adófizetők és az európai polgárok pénzéből valósítunk meg.”
Tehát rövid időn belül, a kecskeméti Fidesz két uniós támogatású projekt esetében is azt sugallja a lakosságnak, hogy ezek a kormánynak és a Fidesznek köszönhetőek.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...