fbpx
14.6 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Olyat posztolt a KEKO, amihez hasonlóért a Fidesz üti Karácsonyt

- Advertisement -

A Fidesz legújabb, Karácsony Gergelyt támadó hadjárata arról szól, hogy a Fidesz szerint a főpolgármester azt tanácsolta a dugókra panaszkodó budapestieknek, hogy szálljanak ki a kocsiból és menjenek gyalog. Nem meglepő módon a Fidesz kecskeméti szervezete is megosztotta a központi anyagot. Előzménye ennek, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatója arról posztolt, hogy „Karácsony Gergelyék felelőtlensége ide vezet: állandósult dugók, képtelen autós forgalom. Lassan gyorsabb lesz gyalogolni Pesten, mint autózni, mi lesz itt jövő héten?”

Karácsony Gergely közben jelezte, hogy nem a budapestieknek üzent, kizárólag a „fékezhetetlen agyvelejű” Hollik Istvánnak.

„Egy újságírói kérdésre válaszolva azt javasoltam képviselő úrnak, hogy ilyen esetben esetleg szálljon ki az autóból és menjen gyalog. Erre a Fidesz elárasztotta a Facebookot azzal a hazugsággal, hogy ezt én a budapesti autósoknak üzenem. Ez természetesen nem igaz.” – posztolta a főpolgármester.

A történet, amelyre tehát a kormányzó párt lejárató kampányt épít, kísértetiesen hasonlít a kecskeméti önkormányzati cég, a helyi tömegközlekedést szervező Kecskeméti Közlekedési Központ posztjára, amely a fenti történések után íródott. Posztjában a KEKO azt tanácsolja a dugók elkerülésére, hogy a gyaloglás és a tömegközlekedés valamilyen kombinációja gyorsabb bejutást eredményez Hetényegyházáról a kórházig.

Hasonló cikkünk:  Új út oldaná meg, hogy a homokbánya teherautó-forgalma elkerülje a katonatelepi utcákat

A posztban leírják, hogy tesztalanyaik autóval; illetve gyaloglással és buszozással; valamint gyaloglás+busz+vonat+busz variációval indultak el és győzött a tömegközlekedés. Az írás szerint az autósok 48 perc alatt tették meg a fentebb leírt távolságot. Akik pedig igénybe vették a közösségi közlekedést és gyalogoltak még valamennyit, azok 42 perc illetve 38 perc alatt értek célba.

„Ne feledjétek: vonatozz és buszozz, ne araszolj!” – zárják a posztot. És igazuk van.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...