fbpx
9.4 C
Kecskemét
2021. október 19., kedd

FRISS HÍREK

Olyat posztolt a KEKO, amihez hasonlóért a Fidesz üti Karácsonyt

A Fidesz legújabb, Karácsony Gergelyt támadó hadjárata arról szól, hogy a Fidesz szerint a főpolgármester azt tanácsolta a dugókra panaszkodó budapestieknek, hogy szálljanak ki a kocsiból és menjenek gyalog. Nem meglepő módon a Fidesz kecskeméti szervezete is megosztotta a központi anyagot. Előzménye ennek, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatója arról posztolt, hogy “Karácsony Gergelyék felelőtlensége ide vezet: állandósult dugók, képtelen autós forgalom. Lassan gyorsabb lesz gyalogolni Pesten, mint autózni, mi lesz itt jövő héten?”

Karácsony Gergely közben jelezte, hogy nem a budapestieknek üzent, kizárólag a “fékezhetetlen agyvelejű” Hollik Istvánnak.

“Egy újságírói kérdésre válaszolva azt javasoltam képviselő úrnak, hogy ilyen esetben esetleg szálljon ki az autóból és menjen gyalog. Erre a Fidesz elárasztotta a Facebookot azzal a hazugsággal, hogy ezt én a budapesti autósoknak üzenem. Ez természetesen nem igaz.” – posztolta a főpolgármester.

A történet, amelyre tehát a kormányzó párt lejárató kampányt épít, kísértetiesen hasonlít a kecskeméti önkormányzati cég, a helyi tömegközlekedést szervező Kecskeméti Közlekedési Központ posztjára, amely a fenti történések után íródott. Posztjában a KEKO azt tanácsolja a dugók elkerülésére, hogy a gyaloglás és a tömegközlekedés valamilyen kombinációja gyorsabb bejutást eredményez Hetényegyházáról a kórházig.

Hasonló cikkünk:  Ki kell adni az Elios-ügy aktáit, erről az Európai Bíróság döntött
Hasonló cikkünk:  Magyarország az oktatás minden szintjére kevesebbet szentelt, mint az OECD átlag 

A posztban leírják, hogy tesztalanyaik autóval; illetve gyaloglással és buszozással; valamint gyaloglás+busz+vonat+busz variációval indultak el és győzött a tömegközlekedés. Az írás szerint az autósok 48 perc alatt tették meg a fentebb leírt távolságot. Akik pedig igénybe vették a közösségi közlekedést és gyalogoltak még valamennyit, azok 42 perc illetve 38 perc alatt értek célba.

“Ne feledjétek: vonatozz és buszozz, ne araszolj!” – zárják a posztot. És igazuk van.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...