fbpx
25.5 C
Kecskemét
2022. május 16., hétfő

FRISS HÍREK

Vagy Fekete Gábor szuperképviselő, vagy a HIROS.HU ügyetlenkedett

“Fontos kérésekben döntött a 15. választókerület tanácsadó testülete” – tudatta az önkormányzati hiros.hu cikkének címében. Majd kifejtik, hogy “Megújulhatnak a Mathiász János Általános Iskola kültéri bútorai, új játszóeszközöket kaphatnak a katonatelepi óvodások, és egy járdával is bővülhet az intézmény. A sportpálya karbantartásához új fűnyírótraktort is vásárolna a 15. számú választókerület tanácsadó testülete, és jut pénz az ingyen wifi fenntartására, a borbási szüreti mulatságra vagy éppen a városrészi újság támogatására is.”

Az önkormányzati sajtónak nyilatkozott is a testület elnöke, vagyis a választókerület megválasztott önkormányzati képviselője. Ezzel csak egy baj van:

Kecskeméten csak 14 választókerület van, és Fekete Gábor a 14. választókerület képviselője, így a 14. választókerület tanácsadó testületének az elnöke.

valasztas.hu

Hogy mégis a hiros.hu a 15. választókerületről ír, annak két magyarázata lehet.

  1. Fekete Gábor szuperképviselő, és titokban létrehozott egy 15. választókerület is, ahol megválasztották a választókerület tanácsadó testületének elnökévé.
  2. A hiros.hu azt hiszi, hogy 15 választókerület van Kecskeméten. Miután a cikkben is 15. választókerületről írnak, így talán nem elütésről van szó, vagy ha igen, akkor kétszer is sikerült mellényúlni. Rendben, legyen az a
  3. lehetőség, hogy kétszer is elütötték a számokat.
Hasonló cikkünk:  Távozik Kecskemét jegyzője?

Régebben valóban 15 választókerület volt Kecskeméten (sőt még régebben több is), és a 15. választókerülethez tartozott Katonatelep is, de 2019-ben már 14 választókerületben folyt a küzdelem a jelöltek között, miután az akkori jegyző csökkentette a választókerületek számát (és némileg át is rendezte ezzel a megmaradtakat).

Hasonló cikkünk:  Távozik Kecskemét jegyzője?

Ajánljuk még azt a cikkünket is, amelyben megírtuk, hogy az önkormányzati sajtó elbukta ellenünk azt a pert, amelyet indított, a hiros.hu oldalon közzétett, a polgármestert maszkban mutató fotókról, majd azok lecseréléséről írt cikkünk miatt.

Megnyertük a pert az önkormányzati sajtó ellen

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...