fbpx

FRISS HÍREK

Mi van a polgármester egyetemi 1,6 millió forintjával?

- Advertisement -

Újra téma lesz a polgármester 1,6 millió forintja, amelyet havonta kap a Neumann János Egyetemért Alapítvány felügyelőbizottsági tagságáért. Bodrozsán Alexandra önkormányzati képviselő (Szövetség) adott be kérdést ezzel kapcsolatban, és a csütörtöki közgyűlésen ez és a rá adott válasz a napirendi pontok között szerepel.

A képviselőtől megkaptuk a kérdést, amelyben emlékeztet arra, hogy a polgármester márciusban azt nyilatkozta a Magyar Naracsnak, hogy az összeget jótékony célra ajánlja fel. Bodrozsán Alexandra azt kérdezi, hogy milyen szervezethez (esetleg többhöz is) került az összeg, milyen mértékben és rendszeres-e az adományozás.

A napirendek címéből nem derül ki, hogy ez a téma

Bár az ellenzéki képviselő a benyújtott kérdés tárgyát úgy jelölte meg, hogy „kérdés benyújtása Kecskemét polgármesterének mellékállásával kapcsolatban”, a napirendi pontok között úgy szerepel a téma a 60. napirendként, hogy „Képviselői kérdés és arra adott válasz adományozással kapcsolatban”

Egyéb témák Bodrozsántól

Csúszó útfelújítás?

A képviselő ezen felül azt is tudni szeretné, hogy a Búzavirág utca miért nem újult még meg, annak ellenére, hogy egy évekkel ezelőtt elfogadott útfelújítási terv szerint 2019-ben végezték volna a munkát. Vagyis arra kíváncsi Bodrozsán, hogy miért csúszik a felújítás, és mikorra várható a tényleges munka.

A sárga hulladékzsákok is terítékre kerülnek. Indítványában a képviselő azt szeretné, ha minden háztartáshoz annyi cserezsákot tenne ki a szolgáltató, ahányban hulladékot helyeztek ki. Emlékeztet rá Bodrozsán, hogy a járványra hivatkozva egy ideje egy cserezsákot biztosít a DTKH, de korábban is csupán kettőt.

Mikor oldja meg a városvezetés az illegális hulladéklerakás kérdését?

Azt is kérdezi Bodrozsán Alexandra, hogy hol volt eddig a fideszes városvezetés? Hiszen hegyekben áll a szemét a városban, és a téma felelős alpolgármestere, Szeberényi Gyula Tamás csupán a város 1%-át lefedő pilot-projektet jelentett be a zárt kukatárolókkal kapcsolatban. A képviselő azt szeretné tudni, hogy mikor lesz olyan megoldás, amellyel a város 100%-át célozzák meg, és oldják meg végre az illegális szemétlerakás kérdését.

A közgyűlés csütörtökön 9 órakor kezdődik, a fontosabb történésekről beszámolunk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...