fbpx
22.1 C
Kecskemét
2021. augusztus 3., kedd
KecsUPKecskemétenMi van a polgármester egyetemi 1,6 millió forintjával?

FRISS HÍREK

Mi van a polgármester egyetemi 1,6 millió forintjával?

Újra téma lesz a polgármester 1,6 millió forintja, amelyet havonta kap a Neumann János Egyetemért Alapítvány felügyelőbizottsági tagságáért. Bodrozsán Alexandra önkormányzati képviselő (Szövetség) adott be kérdést ezzel kapcsolatban, és a csütörtöki közgyűlésen ez és a rá adott válasz a napirendi pontok között szerepel.

A képviselőtől megkaptuk a kérdést, amelyben emlékeztet arra, hogy a polgármester márciusban azt nyilatkozta a Magyar Naracsnak, hogy az összeget jótékony célra ajánlja fel. Bodrozsán Alexandra azt kérdezi, hogy milyen szervezethez (esetleg többhöz is) került az összeg, milyen mértékben és rendszeres-e az adományozás.

A napirendek címéből nem derül ki, hogy ez a téma

Bár az ellenzéki képviselő a benyújtott kérdés tárgyát úgy jelölte meg, hogy “kérdés benyújtása Kecskemét polgármesterének mellékállásával kapcsolatban”, a napirendi pontok között úgy szerepel a téma a 60. napirendként, hogy “Képviselői kérdés és arra adott válasz adományozással kapcsolatban”

Egyéb témák Bodrozsántól

Csúszó útfelújítás?

A képviselő ezen felül azt is tudni szeretné, hogy a Búzavirág utca miért nem újult még meg, annak ellenére, hogy egy évekkel ezelőtt elfogadott útfelújítási terv szerint 2019-ben végezték volna a munkát. Vagyis arra kíváncsi Bodrozsán, hogy miért csúszik a felújítás, és mikorra várható a tényleges munka.

Sárga cserezsákok

A sárga hulladékzsákok is terítékre kerülnek. Indítványában a képviselő azt szeretné, ha minden háztartáshoz annyi cserezsákot tenne ki a szolgáltató, ahányban hulladékot helyeztek ki. Emlékeztet rá Bodrozsán, hogy a járványra hivatkozva egy ideje egy cserezsákot biztosít a DTKH, de korábban is csupán kettőt.

Mikor oldja meg a városvezetés az illegális hulladéklerakás kérdését?

Azt is kérdezi Bodrozsán Alexandra, hogy hol volt eddig a fideszes városvezetés? Hiszen hegyekben áll a szemét a városban, és a téma felelős alpolgármestere, Szeberényi Gyula Tamás csupán a város 1%-át lefedő pilot-projektet jelentett be a zárt kukatárolókkal kapcsolatban. A képviselő azt szeretné tudni, hogy mikor lesz olyan megoldás, amellyel a város 100%-át célozzák meg, és oldják meg végre az illegális szemétlerakás kérdését.

A közgyűlés csütörtökön 9 órakor kezdődik, a fontosabb történésekről beszámolunk.

Hirdetés

Felkapottak

Az Aldi és a Penny nyomába eredt a Lidl Kecskeméten

A multi a Szilvási és Társai Kft.-vel olvad össze, hozzá kerül a Szil-Coop Áruház üzemeltetési joga. Ezzel már két kecskeméti egysége...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Az Aldi és a Penny nyomába eredt a Lidl Kecskeméten

A multi a Szilvási és Társai Kft.-vel olvad össze, hozzá kerül a Szil-Coop Áruház üzemeltetési joga. Ezzel már két kecskeméti egysége...