fbpx
21.8 C
Kecskemét
2022. augusztus 11., csütörtök

FRISS HÍREK

Nem árulta el a polgármester konkrétan, hova adományozza az 1,6 milliós egyetemi alapítványi tiszteletdíját

Miután a polgármester máciusban azt nyilatkozta a Magyar Narancsnak, hogy az egyetemet működtető alapítvány felügyelőbizottsági tagságáért kapott tiszteletdíját jótékonysági célra ajánlja fel, Bodrozsán Alexandra kérdést intézett a polgármester felé, hogy ugyan kinek, milyen szervezetnek, milyen arányban és milyen rendszeresen ad a havi 1,6 millió forintból.

A polgármester válaszában azt írta, hogy kérdéseket önkormányzati feladataival összefüggésben lehet feltenni neki, és az egyetemi alapítványnál betöltött funkciója és feladatai nincsenek összefüggésben a polgármesteri tisztségével, így nincs helye képviselői kérdésnek ezzel kapcsolatban. Ettől függetlenül megmelítette, hogy a pandémia miatt nehéz helyzetbe jutottakat és őket segítő szervezeteket támogatott. De nevesíteni nem kívánja, mert nem kötelessége és nem is akar politikai tőkét kovácsolni ebből.

Hasonló cikkünk:  Kivizsgálják, amiért elvesztette szabad és közszolgálatiságát a kecskeméti önkormányzati sajtó

Bodrozsán Alexandra a választ nem fogadta el. Mint mondta, konkrétumok nélkül próbálja elhitetni a polgármester, hogy vannak támogatott személyek vagy szervezetek. A képviselő elmondta, hogy ő azért küzd, hogy a politikusok elszámoltathatók legyenek nyilatkozataikért és tetteikért. Bodrozsán emlékeztette a polgármestert, hogy egy törvénymódosítás után már valóban nem aggályos a polgármesteri tisztsége és az alapítványi munkája. Ugyanakkor leszögezte: az ellenzék 2022 után megálljt fog parancsolni a személyre szabott törvénykezéseknek.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméti éremszerzés az uszonyosúszó EB-n!

A polgármester viszontválaszban elmondta, hogy sajnálja, hogy az ő személyes ügye ekkora problémát okoz Bodrozsán Alexandrának. Majd, miután a képviselő nem fogadta el a választ, szavaztak erről, és a közgyűlés fideszes többsége elfogadta azt.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...