fbpx
15.3 C
Kecskemét
2021. október 27., szerda

FRISS HÍREK

Holnap startol a Helyi Termék Ünnep-Hungarikum Fesztivál

A ma kezdődött Kecskeméti Animációs Filmfesztivál társrendezvényeként elrajtol holnap a Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál. Ez lesz a tizenharmadik.

A rendezvény a közösségi oltalom alatt álló hungarikumokról és települési értéktárak, hagyományőrző szervezetek bemutatásáról szól. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a hungarikumokra, a nemzeti és települési értékekre, megismertesse azok széles spektrumát, amelyek értékőrző- és teremtő üzenetet hordoznak, kifejezik a magyar életérzést – írja a rendezvény honlapja.

Pénteken a megnyitó részeként szerepet kap a kiemelt nemzeti értéknek számító citeramuzsika és az esti órákban operett dallamok csendülnek fel. A szombati széles kínálatban szerepelnek többek között a Gasztroszombat részeként a HI-Kecskemét program támogatásával Szandi, Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyermekkoncert, bábszínház, viseletbemutató és a szegedi Molnár Dixieland Band koncertje Tormási Attilával. A vasárnapot a Lakiteleki Tűzoltó Zenekar nyitja, majd gyerekprogramok következnek interaktív családi dob show-val és a Ciróka Bábszínház vásári bábjátékával. A koradélutáni órákban Kecskemét város közkedvelt magyar nótaénekese, Fejős Jenő szórakoztatja a közönséget, majd BLUES and POP Csongrádi Béla és Nagy Dénes műsora, valamint az Olasz Meló következik – írja a szervező Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület.

Hasonló cikkünk:  Telekom: Az önkormányzat miatt áll a helyreállítás
Hasonló cikkünk:  Jön az első KecsUP est - Kecskemét közlekedése a téma

A fesztiválon bemutatkozik a lakiteleki Hungarikum Liget. A Lezsák Sándorhoz köthető 30 milliárdos birodalom drónfelvételen itt megtekinthető.

Részletes program a fesztiválról itt található.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...