fbpx

FRISS HÍREK

Király: Bodrozsán is hallható azon a manipulatív felvételen, amin szavazatvásárlással vádol 

- Advertisement -

Már számolják Bács-Kiskun megye 2. számú körzetében is az ellenzéki előválasztáson leadott voksokat, ám a közösségi oldalak, az országos és a helyi sajtó is attól hangos, hogy Bodrozsán Alexandra, Momentumos jelölt szavazatvásárlással vádolja Király József MSZP-és jelöltet. Bodrozsán ezt egy hangfelvétellel igazolná, amiről Király azt mondja, hogy az manipulatív és az összesen hat elkészült felvétel többségén Bodrozsán is beszél, aki instrukciókat ad, hogy mit kell kérdezni. Király visszautasította a vádakat, rágalmazásért feljelenti képviselőtársát, akivel egy közgyűlési frakcióban ül és kezdeményezi Bodrozsán kizárását a képviselőcsoportból – reagált a történtekre portálunknak Király József.

Pattanásig feszült a belharc

Írtuk néhány napja, hogy a két ellenzéki képviselő viszonya már az előválasztások előtt sem volt zökkenőmentes, de mióta tavasszal megnevezte a Momentum, hogy Bodrozsánt, az MSZP pedig Királyt indítja, tovább nőt a feszültség. Király szerint Bodrozsán azzal szállt bele személyébe elsőként, hogy a telex.hu-n egyoldalú módon jelent meg egy cikk a szocialista politikusról, aki építési vállalkozóként megrendeléseket kap a Fidesz vezette önkormányzattól. E szerint tehát az MSZP-ben úgy vélik, a Momentumnak köze lehetett a cikk elkészüléséhez. Király azzal utasította vissza a cikk tartalmát, hogy évtizedek óta dolgozik a városban, képviselővé válása előtt is és azóta is, mint civil, építész, vállalkozó van jelen. És különben is, a frakcióüléseken mindig elmondta képviselőtársainak, akik ezt tudomásul vették – meséli Király, hogy cégével indul Európai Uniós forrásból finanszírozott pályázatokon, mint ilyen volt például a Zrínyi Általános Iskola felújítása is. Erről a kecsup.hu is beszámolt, a felújítás részleteiről Király maga is beszélt portálunknak.

Vita volt a jelöltek között arról is, hogy legyen-e a választókerülethez tartozó minden településen előválasztási sátor, Kecskeméten és Tiszakécskén kívül Helvécián, Szentkirályon, Városföldön és Ballószögön. Itt végül nem volt sátor, annak ellenére sem, hogy a Helyi Előválasztási Bizottság ezt az igényét jelezte az Országos Előválasztási Bizottság felé. Király szerint ezt a Momentum nem akarta, amit Bodrozsán visszautasított.

Buszosztatás Kecskeméten, amit a Fidesz törvényben engedett meg

Minden választáson kiváltott vitát és ellenérzést, hogy busszal, szervezetten hordták a választókat a szavazóhelyiségekhez. Ez törvényellenes volt addig, amíg ezen nem módosított a Fidesz és a 2018-as választásokon már busszal szabadon hordhatták a választókat. Ilyen emlékezetes eset volt az ’18-ban, amikor hozzávetőlegesen ezer ukrán-magyar kettős állampolgárt szállítottak szervezetten, buszokkal szavazni több Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településre is a magyarországi választások napján – derítette ki a Célpont.

Kecskeméten portálunknak többen is beszámoltak arról, hogy az ellenzéki előválasztáson is volt buszosztatás. Király is beszélt erről, amikor reagált Bodrozsán vádjaira, de nem nevezte meg a pártokat. Annyit mondott a szocialista politikus, hogy az MSZP és az őt támogató pártok ezzel az eszközzel nem éltek és a hat hangfelvételen világosan kiderül, hogy melyik pártok és kik éltek ezzel a lehetőséggel.

Nem függesztették fel az előválasztást

Király szerint Bodrozsán ott hibázott, ha tapasztalt törvénysértést, akkor ezt jeleznie kellett volna, hogy erre az időre függesszék fel az előválasztást a főtéri sátorban, vegyenek fel jegyzőkönyvet, üljön össze a Helyi Előválasztási Bizottság, rendeljenek oda megfigyelőket. Bodrozsán ezt nem tette meg, hanem titkos felvételeket készített – mondja Király, amik közül egy került nyilvánosságra.

Hasonló cikkünk:  Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

„Hallottam az eredeti felvételt. Amit a Momentum nyilvánosságra hozott, az le van butítva. Ebből nem derül ki, hogy ez irányított felvétel. A háttérben ott instruálja Bodrozsán Alexandra a kérdezőt, hogy mit kell kérdeznie. Például, hogy mennyit kapott, ki adta a pénzt, kire kell szavazni. Az eredeti hangfelvételen ez tisztán hallatszik.” – mondja Király.

A hangfelvételeket szerkesztőségünk is hallotta, de azoknak a közlésére nem kaptunk engedélyt azoktól, akiknek megvannak a felvételek. Király azt mondta, hogy nem tervezi nyilvánosságra hozni a felvételeket, mert nem akar ártani az ellenzéki összefogásnak.

A mai napon egy olvasó viszont a kecsUP facebook oldalára kommentben kiposztolta az ominózus felvételt olyan formában, ahol tisztán hallható a beszélgetés, és az is, hogy Bodrozsán Alexandra kérdezi a felvételen hallható férfit. A felvétel szabadon elérhető a youtube-on.

Bodrozsán: Bízom benne, hogy Zuglóhoz hasonlóan meg tudjuk tisztítani a helyi közéletet

Ahogyan jeleztük minap, mindkét félnek megadtuk a lehetőséget, hogy a hangfelvételekről és az esetről nyilatkozzon. Bodrozsán Alexandra a következő levelet küldte kérdéseinkre:

„Több hangfelvétel van a birtokunkban, mely a szavazatvásárlást bizonyítja, illetve a saját szememmel, fülemmel is tapasztaltam az erősen erre utaló magatartást. A hangfelvételeket az Országos Előválasztási Bizottsághoz juttattam el, még aznap – szombaton –, amikor a szabálytalanságot tapasztaltam. A felvételek között volt amelyet a sátor előtti sorban álló civil készített, illetve volt olyan momentumos, aki miután gyanakodni kezdett, rákérdezett a szervezetten érkező csapatnál, hogy mégis mi zajlik itt. Létezik olyan felvétel is, amelyet jómagam készítettem, melyben egy engem nem felismerő szavazó nyíltan, őszintén és barátságosan elmondta, hogy mi is történik, hogyan is zajlik a szavazatvásárlás. De ez az egész már a Király József körüli embereknek is sok volt, hiszen tőlük is kaptunk bizonyítékot. Momentumos politikusként mélyen hiszek az ellenzéki összefogásban, de azt is tudom, hogy meg kell újítani az ellenzéket, ha valóban rendszert akarunk váltani. Nem fér bele az, ha egy ellenzéki politikus pénzért vásárol magának szavazatokat. Elfogadhatatlan ez akkor is amikor a Fidesz csinálja, és akkor is, amikor egy ellenzéki politikus. Szerintem egy tisztességes politikus feladata, ha visszaélést, szabálytalanságot, vagy korrupciógyanút lát, akkor azt ne eltussolja, hanem nyilvánosságra hozza. Bízom a kecskemétiekben, hogy a valódi rendszerváltásra szavaznak az előválasztáson, és Zuglóhoz hasonlóan meg tudjuk tisztítani a helyi közéletet. Én az esettől függetlenül dolgozom tovább a helyiekért, úgy, ahogy eddig tettem. Ha a közélet megtisztításáért tett lépésem engem tüntet fel rossz színben, akkor az csak azt bizonyítja, hogy óriási bajok vannak a politikában. Az én lelkiismeretem tiszta.”

Ki nyer a végén?

Órákon belül megtudjuk, hogy Király József vagy Bodrozsán Alexandra nyerte meg az ellenzéki előválasztást Bács-Kiskun megye 2. számú választókerületében. Király elmondta, bízik a győzelmében, de ha végül úgy alakul, hogy ellenfele nyer, akkor elfogadja az eredményt, az ellenzéki összefogást továbbra is segíteni fogja, de személy szerint Bodrozsánt nem tudja támogatni. Ugyanerre a kérdésre Bodrozsán azt mondta a KecsUP-nak, hogy megvárják, milyen eredménnyel zárul az ügy vizsgálata, de a Momentum mindent megtesz a kormányváltásért.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...