fbpx

FRISS HÍREK

Bodrozsán–Király-vita: az OEVB szerint nem történt szavazatvásárlás

- Advertisement -

Kecskeméten javában zajlik az ellenzéki előválasztás második fordulója (arról döntenek, ki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje), mégis egyesek figyelmét az első forduló utóhangja köti le. Emlékezetes összeütközésre került sor Bács-Kiskun megye 2-es választókerületében, ahol Bodrozsán Alexandra (Momentum) és Király József (MSZP) csaptak össze. Mint ismert, a Momentum politikusa nyerte az ellenzéki előválasztást és lesz 2022 tavaszán az ellenzék közös jelöltje ebben a körzetben.

Megírtuk, hogy Bodrozsán azzal támadta riválisát, hogy szavazatokat vásárol az ellenzéki előválasztáson és megírtuk, hogy Király szerint ez nem igaz, és rágalmazás miatt feljelentést tesz. Ügyük az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) elé került, ahol a Momentum politikusa által csatolt hat darab hangfelvételről határoztak október 10-én.

Az OEVB egyhangú szavazással az alábbi döntést hozta:

„Az OEVB a becsatolt bizonyítékok meghallgatása és tájékozódás után nem látta egyértelműen bizonyítva azt, hogy a szavazatvásárlás megtörtént, illetve hogy ez a bepanaszolt jelölt kérésére vagy tudtával történt volna, így bizonyítottság hiányában a beadvány ezen részét elutasította, valamint megállapította azt, hogy amennyiben előkerülnének is egyértelmű bizonyítékok az esetre vonatkozóan, az előválasztás eredményeképpen a bepanaszolt jelölt vereséget szenvedett, így az OEVB vele szemben szankciót nem tudna alkalmazni.”

– olvasható az OEVB levelében, amit szerkesztőségünk is megkapott.

Az OEVB határozatával szemben fellebbezni 72 óra állt rendelkezésre.

A két politikus egy közgyűlési frakcióban ül

A hogyan továbbra vagyunk kíváncsiak. Megkerestük ezért Bodrozsán és Király képviselőket. A két politikus egy önkormányzati frakcióban ül 2019 óta és pártjaik szövetségben indulnak a 2022-es országgyűlési választásokon. Viszonyuk rendezése tehát nem mellékes szál.

Király József röviden reagált kérdéseinkre, aki elmondta: az OEVB határozata világos és egyértelmű. Viszont továbbra is felmerül benne az a kérdés, mennyiben lehet Bodrozsánra csapatjátékosként számítani, aki személyében így támadja csapattársát. Bodrozsán ellen indított rágalmazási perét tovább viszi, de ezen kívül több részletet már nem kíván a nyilvánosság elé tárni, mert a vitákat belül kell rendezni. Folytatni kell a közös ellenzéki együttműködést a kormányváltás érdekében és helyben a Szövetség a Hírös Városért frakció tagjainak minden erővel Kecskemét város ügyein kell dolgoznia – mondta a szocialista politikus.

Hasonló cikkünk:  Japán teaceremónia is volt a kecskeméti Sakura ünnepen

Bodrozsán Alexandra, aki néhány nappal ezelőtt közösségi oldalán posztolta, hogy, „Szükségünk van Királyra és megkövetem, ha tisztázza a vizsgálat”, is reagált kérdéseinkre. Bodrozsán arra a kérdésünkre, hogy fellebbez-e az OEVB döntése ellen úgy válaszolt, hogy nem kíván fellebbezni ellene.

Bodrozsán válaszában azt írja, hogy:

„Az OEVB döntése pedig a múltra vonatkozik. Ahogy indoklásukban is írják, még ha meg is állapították volna a sérelmemre elkövetett választási jogsértés bizonyítottságát, szakcionálni már nem tudnák korábbi ellenfelemet, hiszen az előválasztás minket érintő része lezárult.

Viszont egyeztetve az OEVB delegáltunkkal, azt az információt kaptam, hogy a tárgyalást nem folytatták le, az összes országos etikai beadványt tárgyalás nélkül zárták le. Tehát az OEVB írásos döntése nem fedi a valóságot, és így kérelmeztem, hogy állítsanak ki egy tisztázó, új határozatot az ügyben. Így fellebbezni nem kívánok az OEVB pontatlan döntése ellen, sem a továbbiakban foglalkozni ezzel az üggyel.”

Bodrozsán azt is elmondta, hogy kereste telefonon Király Józsefet, hogy személyesen fejezze ki sajnálatát az üggyel kapcsolatos kellemetlenségek miatt. Egyelőre viszont nem sikerült elérnie, de biztos abban, hogy tisztázni fogják a nézeteltéréseket. Hozzátette, hogy „érdekeink Király Józseffel közösek: a kormány leváltása 2022-ben és Magyarország újjáépítése a NER pusztítása után.”

A mai napon délelőtt az OEVB elé került ismét az ügy – tudta meg lapunk időközben, ahol 5:1 arányban az OEVB megerősítette korábbi határozatát, új eljárást tehát nem nyitnak.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...