fbpx
6.1 C
Kecskemét
2023. március 28., kedd

FRISS HÍREK

Nem okoz gondot az AdBlue hiány a kecskeméti tömegközlekedésben

Az AdBlue egy adalék, egy folyadék, ami nélkülözhetetlen a modern dízelautók, kamionok és buszok előírt működéséhez. Ez a folyadék alakítja át a káros anyagokat, így mérsékli a károsanyag kibocsátást. Az adalék nélkül ezek a járművek nem teljesítik az emissziós előírásokat. Ezt a folyadékot is folyamatosan után kell tölteni, csakúgy, mint az üzemanyagot.

Inter Tan-Ker: Egyelőre nincs gond

Ez az a folyadék, amelynek hiányáról mostanában sok forrásból lehet hallani. Ezért megkérdeztük a kecskeméti tömegközelekést buszokkal ellátó Inter Tan-Kert, hogy érzékelnek-e bármit is, illetve mi lesz a tömegközlekedéssel. A válaszuk alapján jelenleg pánikra semmi ok, nem áll le a kecskeméti buszos közlekedés. Ezt írták:

Szolgáltatásunk ellátása végett felvettük a kapcsolatot beszállítónkkal, aki nem jelzett fennakadást  az ellátásokkal kapcsolatban. Így közösségi közlekedés szolgáltatásunk akadálytalan üzemeltetéséhez jelenleg  megfelelő mennyiségű AdBlue-adalék áll rendelkezésünkre. Készleteink és stratégiai tartalékaink beosztásával a jövőben sem számítunk problémára, valamint partnerünk sem jelzett várható fennakadást a beszállításban. A szállítás folyamatos, de változás esetén természetesen a helyzetnek megfelelő döntéseket meg fogjuk hozni annak érdekében, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város lakosai az eddigi megszokott és megszeretett színvonalon tudják igénybe venni szolgáltatásunkat.

A MOL közben korlátozza az AdBlue beszerzést, írja a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete. A tájékoztatás szerint „a MOL 2021. október 25-én vásárlási korlátozást vezetett be az egy tankolás alkalmával vételezhető AdBlue mennyiségére. Az olajtársaság közleménye szerint egy vásárlás alkalmával pisztolyos tankolásnál legfeljebb 100 liter, kiszerelt termékből pedig maximum 2 db vásárolható. Ugyan a kiszállítás folyamatos, a MOL csak nehezen tud lépést tartani a felvásárlással. Minél előbb befejeződik a vásárlási pánik, annál hamarabb oldódik meg a jelenlegi állapot. A MOL bízik a helyzet mielőbbi stabilizálódásában.”

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti Mercedes-gyárat is felkészítik az elektromos autók gyártására a következő években

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...