fbpx

FRISS HÍREK

Zavar a Fideszben Márki-Zay győzelme után

- Advertisement -

A Fidesz nem kevés pénzt, időt és energiát áldozott arra, hogy heteken, hónapokon keresztül meggyőzze a választókat, hogy az ellenzéki előválasztás egy színjáték, egy cirkusz. Ahogy mondják: egy Gyurcsány Show, ahol a főszereplő, a rendező és a forgatókönyvíró is Gyurcsány Ferenc.

Ezért aztán el is indították a STOP Gyurcsány, STOP Karácsony elnevezésű petíciót, amelyet azzal mutattak be, hogy azért kell aláírni, hogy a múlt ne térhessen vissza. Bár nyilvánvalóan egy ilyen aláírással ezt direktben nem lehet megakadályozni. Mert ez -reméljük- a szavazófülkékben dől majd el jövő tavasszal. Az akció 19. napján jelentették, hogy már 400 ezren írták alá. Pont akkor, amikor látszódott, hogy az ellenzéki előválasztás nagyobb dinamikával zajlik, akkor felgyorsult a fideszes akció, és ekkor már nyolc nap elég volt újabb 300 ezer aláíráshoz, így lett 700 ezer a számuk, majd újabb egy hét elég volt újabb 300 ezerre, így lett 1 millió aláírás. A hírek szerint egy jakabszállási óvodában is gyűjtötték az aláírásokat.

Az egymilliós bejelentés után öt nappal Karácsony Gergely visszalépett az előválasztástól Márki-Zay Péter javára. Vagyis a STOP-os akciót ellene úgy folytatták, hogy már nem is volt versenyben. És így kapott egy virtuális pofont Gulyás Gergely miniszter is, aki korábban azt mondta, hogy előre megvan a végeredmény, Karácsony Gergely lesz az ellenzéki miniszterelnökjelölt. Arra kérdésre, hogy ezt honnan tudja, azt mondta, hogy jól informáltnak kell lenni. Tehát nem volt az. A Fidesz itt azzal tervezte újra az eddigi mondandót, hogy Márki-Zay jobb báb a Gyurcsány színházban, ezért történt a csere. Tehát megint Gyurcsány avatkozott be. Itt már kezdődtek a zavarok a Fideszben, hiszen egyik politikus szerint Gyurcsány vette le a pályáról Karácsonyt, míg mások szerint a Fidesz állította meg a petícióval.

Hasonló cikkünk:  Orbán újra a Kossuth rádióban indította a péntek reggelt

Hamarosan azonban nagyobb zavar támadt a Fideszben. Amikor kiderült, hogy Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást. Róla még szeptember elején a Fidesz kommunikációs igazgatója többször is elmndta, hogy Márki-Zay azért nem nyerhet, mert nem Gyurcsány embere. Az eredmény után azonban jött Deutsch Tamás és közölte, hogy Márki-Zay „szőröstül-bőröstül a Gyurcsánynak az embere.„. Hollikot szembesítette a Telex korábbi állításával, most már azt mondta, hogy mindegy, hogy Márki-Zay Gyurcsány embere vagy sem, mert Gyurcsány a legerősebb, és paktumot kötött vele Márki-Zay. Ebben a nyilatkozatban Hollik magával is vitába kerül, hiszen amíg korábban azt posztolta a Facebookon, hogy lényegében a STOP-os akcióval megállították Karácsonyt, addig most azt mondta, hogy „a baloldalon úgy döntöttek”, hogy Karácsonyt lecserélik.

Hogy Gyurcsány Ferenc -megendegve a fideszes mantrát, hogy rajta múlik minden- miért úgy írta a történetet, hogy abban szinte mindenki győztes lehet a feleségén kívül, azt nem tudni.  Amit viszont látunk, hogy a Fidesz STOP Gyurcsány, STOP Márki-Zay jelszóval buzdítja tovább híveit. Ezt találták ki. Meg azt, hogy Márki-Zay adókat és rezsit emelne, támogatja a bevándorlást és támogatja Brüsszel beavatkozását a magyar ügyekbe. Ja, és ki ne hagyjuk. Közben Soros Görgy arcát is Gyurcsány és Márki-Zay mögé tették.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...