fbpx
22 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

Hogyan válassz kazánt – kisokos

- Advertisement -

Kazán választáskor számos szempontot kell figyelembe venni, ezért sokszor hosszú időbe telik a számunkra leginkább megfelelő eszköz megtalálása. Miután megtaláltuk az ideális eszközt, további döntéseket is meg kell hozni, például a legjobb beszerzési hely vagy a kazánunk elhelyezési helyét illetően. Lássuk, mik a főbb szempontok!

Minden igényt elégítsen ki!

A kazánválasztás nem könnyű. Számos szempontot kell figyelembe venni, és már az épület megtervezésekor elegendő időt kell szánni erre. Ráadásul ugyan hosszú időre szól egy ilyen termék, mégis előfordul időnkénti cseréje, amikor újra át kell gondolni az alábbi pontokat is.

Ahhoz, hogy valóban az igényeinkhez leginkább igazodó kazánt tudjuk kiválasztani, egy sor alapvető kérdést át kell gondolni. Családi házban vagy lakásban lakunk? Van otthonunknak kéménye, vagy kiépíthető az? Milyen célra szeretnénk használni a kazánt? Mekkora otthonunk alapterülete, belmagassága? Hány fűtőkör van? Hányan élünk egy háztartásban és milyen igényekkel bírnak a családtagok?

Legyen gáz?

Ugyan a gázkazán kézenfekvő megoldásnak bizonyulhat, hiszen Magyarországon még mindig jelentős az otthonok gáz ellátottsága, és sok helyen alapdíjon használható. A gázzal való melegítés alapvetően nem a legolcsóbb fűtési mód, azonban jó minőségű gázkazánnal a kényelmi szempontok előtérbe kerülhetnek.

A költségek optimalizálásakor sok háztartásban felmerül a vegyestüzelésű kazán lehetősége is, de fontos szem előtt tartani, hogy az elnevezés ellenére nem használható a fűtéshez akármi. Sokan előszeretettel égetnek szemetet, azonban ez nem csupán a környezetre, de a kazánra is kedvezőtlenül hat, ráadásul fűtési hatékonyságában is alulmarad a szabályszerű használathoz képest.

Hasonló cikkünk:  A Madách Imre Gimnázium menesztett igazgatója a médiát okolja a kialakult helyzetért

Sokan előszeretettel égetnek szemetet
Sokan előszeretettel égetnek szemetet

Nyílt- vagy zárt?

Fontos, hogy bár korábban opció lehetett, ma már semmiképp nem szabad nyílt égésterű kazánt választani. A megfelelő választással minimalizálhatjuk a szén-monoxid mérgezést, ami hazánkban még mindig jelentős halálozási ok a téli hónapokban. Azon túl, hogy az egészségünket és akár az életünket is veszélyezteti, a nyílt égésterű kazánok alkalmazásával jelentősen csökken a fűtési hatékonyság is, tehát üzemeltetése végső soron drága.

Kondenzációs kazán a jó választás

Talán elsőre ijesztően hathat a kondenzációs kazánok ára, de a különféle online vásárlási lehetőségeknek köszönhetően (például a webkazan.hu) kedvezőbb áron hozzájuthatunk a kívánt eszközhöz.

A kondenzációs kazán ráadásul hosszútávon kifizetődő, hiszen évtizedeken át kiszolgál minket, mindezt pedig energiatakarékosan és biztonságosan teszi.

Garancia és szervíz

A működésén túl fontos figyelembe venni azt is, hogy a készülék megfelelően szervizelhető legyen, és kellő garanciát biztosítson rá a gyártó vagy az értékesítő. Ezeket az információkat személyes vásárlás esetén könnyedén megtudhatjuk, de online vásárlásnál is érdemes ezeknek az információkat utánajárni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...