fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Márki-Zay a KecsUP-nak: Orbán pusztítást végzett

- Advertisement -

A kecskeméti látogatása okán kértünk és kaptunk interjút Márki-Zay Pétertől, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjétől. Amiről az interjúban beszélt:

  • Orbán évente egy hódmezővásárhelynyi migránst telepít be. Nála többet senki nem tervez betelepíteni. Kormánya az orbáni munkaerő betelepítési politika helyett a magyar kivándorlást fordítaná meg, hogy a külföldön született magyar fiatalok visszatérhessenek Magyarországra, mert érdemes.
  • A mostani rezsicsökkentést ostobaságnak tartja, mert az egy szemfényvesztés. Mindenki ugyanannyit fogyaszt, mint korábban, csak 20%-kal kevesebbet fizet érte. Ezzel szemben kormánya a hódmezővásárhelyi példát követve valódi rezsicsökkentést csinálna. Ott ugyanis egy intézménynél több, mint 70%-os rezsicsökkentés valósult meg az épület szigetelésével és a napelemek felszerelésével. Szeretné, ha a lakosság körében is ez lenne az út, amely még a környezetet is védené, mert úgy lehetne olcsóbb a rezsi jelentősen, hogy sok energiát el sem használnának a fogysztók a beruházásnak köszönhetően.
  • Nem engedi emelni az SZJA-t. Ezt a pártok is elfogadták. Viszont ha úgy hozza a lehetőség, progresszív lenne ez az adózás. Vagyis lennének akik kevesebb SZJA-t fizetnének, ugyanakkor a magasabb kulcs sem lenne nagyobb a jelenleginél.
  • A Covid-helyzetet Orbán Viktornál senki nem kezelte rosszabbul. Sőt, Márki-Zay szerint a miniszterelnök egyenesen pusztítást végzett. Utalt itt az ésszerűtlen intézkedésekre és a kínai vakcinára, amely -mondja a Kásler-Müller szakmai cikk alapján- fele annyira védte az oltottakat mint a többi vakcina, ráadásul 60 év felett nem tesztelték, és még Kínában sem használták. Szerinte azért jött be ez a vakcina, hogy Szijjártó miniszter baráti köre jól járhasson, hiszen kétszer annyiért vettük ezt a vakcinát, mint Szenegál. Hasonlóan a lélegeztető gépeket is drágábban szereztük be, mint a szomszédos Szlovénia.
Hasonló cikkünk:  "Csak a kiemelkedően teljesítő étterem tud fennmaradni" - bemutatjuk a Fekete Gólya konyhafőnökét

Halgassa meg a teljes telefonos interjút!

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...