fbpx
11.2 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

Bodrozsán: A Hiros.hu fideszes propagandaoldal közpénzen terjeszt valótlanságot

- Advertisement -

Miután az önkormányzati hírportál az Origo nevű kormánypárti hírportál után kórházi osztályok bezárásával riogatott, és azt kérdezte cikkének címében, hogy „Veszélyben a kecskemétiek kórházi ellátása?”, Bodrozsán Alexandra ellenzéki önkormányzati képviselő, az ellenzék közös jelöltje a Bács megyei 2-es körzetben, egy közleményt juttatott el szerkesztőségünknek. A mindenki adóforintjaiból működő önkormányzati sajtó ugyanis Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelöltről azt írta, hogy megszüntetne kórházi osztályokat, közben pedig cikkének fotóján Bodrozsán Alexandra ráz kezet vele. A kommentelők gyűlölködő kommenteket zúdítottak mindkét ellenzéki politikusra. Megírtuk, hogy Bodrozsán Alexandra kommentben reagált a hiros.hu cikkére annak Facebook odalán, de ezt már nem láthatja mindenki, csak a jelölt oldalának követői. Ilyen akkor szokott történni, ha nem törlik, csupán elrejtenek egy kommentet. Megírtuk azt is korábban, hogy a rendszer 150 hozzászólást mutatott, de csak 100-at láttunk ezekből.

Bodrozsán: Káosz van az egészségügyben és ezért a Fidesz felelős – A hiros.hu egy fideszes propagandamédium

Bodrozsán Alexandra közleményében kiemeli, hogy a Fidesz-kormány a szakadék szélére vitte az egészségügyet. Megszüntette az egészségügyi tárcát, a területet pedig egy „teljesen alkalmatlan ember” kezébe tette. Az ellenzéki jelölt szerint a Fidesz-kormány felelőssége, hogy a kórházakban és rendelőkben káosz uralkodik, ápolók és orvosok hiányoznak az állami egészségügyből. Bodrozsán kiemeli, hogy a Fidesz-kormány számlájára írhatók több hónapos várólisták, és a kormány lelkén száradnak a gyógyítható betegségekben elhunytak ezrei.

Ezzel szemben -írja Bodrozsán- az ellenzék egy korszerű, emberközpontú egészségügyi ellátórendszer felállításán fog dolgozni a kormányváltás után. Lesz önálló egészségügyi minisztérium, rendezik a szakdolgozók bérét, megerősítik a járóbeteg-ellátást.

Az önkormányzati sajtóról azt írja Bodrozsán Alexandra, hogy „az önkormányzati finanszírozásban részesülő hiros.hu”, „valójában fideszes propagandamédium” propagandacikkek írásával tartja teljesítettnek a hírszolgáltatási kötelezettségét.

A közlemény teljes egészében:

„A hiros.hu „hírportál”, valójában fideszes propagandamédium egy kiemelten fontos ügyben állított rólam és Márki-Zay Péterről valótlanságokat. A „hírportál” állításaival szemben éppen a Fidesz volt az a kormányzópárt, mely az elmúlt 12 évben alulfinanszírozta és a szakadék szélére sodorta az egészségügyet.

A Fidesz-kormány szüntette meg az önálló egészségügyi minisztériumot, egy teljesen alkalmatlan ember kezébe téve a teljes területet. Orbán Viktor, Kásler Miklós és más kormánytagok a felelősek azért, hogy egy legyengített egészségügynek kellett felvennie a harcot a járvánnyal. Az ő sorozatos téves döntéseik lehetetlenítik el 2020 március óta a járvány elleni hatékony védekezést.

A Fidesz-kormány felelőssége az a káosz, ami ma a kórházakban és rendelőintézetekben uralkodik. A Fidesz-kormány felelőssége a 40 milliárdos kórházi adósság és a szakápolók méltatlanul alacsony fizetése. A Fidesz-kormány felelőssége a teljes országra kiterjedő orvos és ápolóhiány, a külföldre vándorolt és magánszférába távozott szakemberek tömegei.

A Fidesz-kormány tehet az átláthatatlan betegutakról, az egészségügy rendszerében bolyongó betegekről. A Fidesz-kormány egészségügyet elhanyagoló politikájának eredményei a sok hónapos várólisták a legegyszerűbb vizsgálatokra és a rutinműtétekre, és az ő lelkükön száradnak a gyógyítható betegségekben elhunyt honfitársaink ezrei.

Mi, az Egységben Magyarországért képviselő-jelöltjei Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölttel közösen egy korszerű, emberközpontú egészségügyi ellátórendszer felállításán fogunk dolgozni a kormányváltás után. Első lépésben visszállítjuk az önálló Egészségügyi Minisztériumot, melynek elsődleges felelőssége az egészségügy rendszerének sürgős rendbe tétele, és a szétvert magyar egészségügyi ellátás talpra állítása lesz.

Az egészségügyi szakdolgozók bérének gyors rendezése mellett fokozott figyelmet fogunk fordítani többet között a járóbeteg-ellátás megerősítésére. Ne kelljen egyszerű rutinvizsgálatokra hónapokig várnia a magyaroknak, és ne kellhen kórházba kerülni akkor, ha a probléma már a járóbeteg-ellátás szintjén időben kezelhető lett volna.

Mindezek mellett sajnálatosnak tartom, hogy az önkormányzati finanszírozásban részesülő hiros.hu propagandacikkek írásával tartja teljesítettnek a hírszolgáltatási kötelezettségét, és a valótlanságokat tartalmazó cikkeit közpénzből hirdeti a Facebookon. Az oldal üzemeltetői eközben folymatosan cenzúrázzák a hozzászólásokat, megfosztva a kecskemétieket attól, hogy valós képet kapjanak a közvéleményről.

A városban és környékén rengeteg megoldandó probléma van, melyekkel nem keveset foglalkoztam, és foglalkozom a jövőben is. Bízom benne, hogy a Kecskeméten és térségében élők a fideszes propagandagépezet ellenére egy olyan képviselőt választanak meg április 3-án, aki valóban értük és velük dolgozik a hétköznapi emberek életkörülményeinek javításán.”

- Advertisement -

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...