fbpx

FRISS HÍREK

Kórházi osztályok bezárásával riogat az önkormányzati sajtó és keverte bele Bodrozsán Alexandrát

- Advertisement -

Az Origo nevű sajtótermék alapján a kecskeméti önkormányzati sajtó is lehozta, hogy Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszeterelnök-jelöltje, kórházi osztyályokat zárna be. Ezt írta ugyanis az említett kormánypárti lap. A NER sajtó szerint még ősszel mondott olyat (a hiros.hu szerint a legutóbbi nyilatkozatában, jó lenne edönteni – a szerk.) Márki- Zay Péter, hogy

Igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi, vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár falvakban élők közelében

A NER sajtó tehát előszerettel hozza ugyanezt a mondatot és hozzá a legkülönfélébb állításokat, kérdéseket. Találtunk olyan sajtónak álcázott terméket, amely szintén azt kérdezi, hogy veszélyben vannak-e kórházak. Sőt, már tényként kezelik és tömeges osztálybezárásokról írnak. Feltételezhető, hogy akik ilyet írnak, azok jó esélyt látnak arra, hogy az ellenzék megnyerje a tavaszi választást.

Az önkormányzati sajtó hátra ment, a múltba

A kecskeméti önkormányzati sajtó a cikkben felidézi a repülőkórház történetét is, amelyről azt írja, hogy

„az akkori baloldali kormány szinte egyik pillanatról a másikra drasztikusan csökkentette az elérhető egészségügyi ellátások körét, rengeteg családot és idős embert hozva szinte lehetetlen helyzetbe.” „Úgy tűnik tehát, hogy a baloldal jelenlegi miniszterelnök-jelöltje is azt az idejétmúlt elképzelést támogatja, amit Gyurcsány Ferenc dolgozott ki még 15 évvel ezelőtt, és amelynek „eredményeként” Kecskemét komoly veszélybe került 2007-ben”

Majd a kormány szlogenjére hasonló megfogalmazással zárja az írást a lap.

„A városban és térségében élők ellátása most magas színvonalon van biztosítva, miután a jelenlegi kormány 2015-ben nemcsak, hogy újra nyitotta a Repülőkórházat, de komoly fejlesztésekbe kezdett a Bács-Kiskun Megyei Kórházban. Kecskemétiek az ország egyik legszínvonalasabb egészségügyi ellátó intézményének szolgáltatásait vehetik igénybe. Nem lehet tehát érdeke a városnak, hogy visszaforduljon a múltba.”

Hogy milyen megfontolásból, azt nem árulták el a cikkben, meg sem említették a nevét, csak Bodrozsán Alexandra fotóját tették ki a cikkhez, amint kezet fog Márki-Zay Péterrel.  Mindenesetre ez elég volt a kommentelők egy részének ahhoz, hogy Bodrozsán Alexandrára zúdítsák dühüket. Már amelyik kommentek látszódnak az önkormányzati sajtó Facebook oldalán. A rendszer 155 hozzászólást jelez, de csak 100-at látunk. Nem mindenki látja Bodrozsán Alexandra hozzászólását sem (csak akik követik őt, minden bizonnyal rejtették), aki reagált a cikkre. Ezt írta (mentettük amíg látszódott):

Facebook/hiros.hu

Az utóiratban feltett kérdésre pedig azóta tudjuk a választ. Ahogy fentebb írtuk, már nem látja mindenki a képviselő és képviselőjelölt megjegyzését. A fotóval azonban sikerült elérni, hogy Bodrozsánról ilyeneket írjanak:

  • Bodrozsán…a megtestesült sötétség
  • Ez nem egy újpesti nő?
  • Ide ne jöjjön,mert akkor eladja a Honvéd Kórházat!Sok milliárdot akar a Bodrozsán!
  • Ezt a nőt úgy tudni még a sajátjai sem szeretik, talán a kecskeméti frakciójukból is kidobták
Hasonló cikkünk:  Külföldön gyanakodva tekintenek a magyar magántőkealapokra

Így manipulálnak

Érdekességképpen megmutatjuk, hogyan manipulál a NER sajtó. Éppen ebben a kérdésben. Is. Az Origo, miután a baráti sajtó már átvette a cikkünk elején is hivatkozott cikkét, megírta, hogy

Gyurcsány és Márki-Zay Péter egészségpolitikusa megerősítette: bezárnának vidéki kórházi osztályokat

A cikkben ehhez egy kivágott videórészletet is mellékeltek Komáromi Zoltán ellenzéki egészségpolitikus nyilatkozatából, amit az ATV egyik műsorában tett. Érdemes megnézni. A videó címe is beszédes: Komáromi Zoltán elismerte. Aki nem akarja vagy nem tudná megnézni, annak leírjuk, mi hangzik el ebben.

Műsorvezető: Tudja arra mondják azt, hogy igen ez akkor azt jelenti, hgy mégis igaz, hogy megszűnik a szülészet vagy megszűnik a traumatológia kisebb kórházakban.

Komáromi Zoltán: Mindenhol a világon…

És itt elvágták a videót. Erről ennyit. De ezt szánták bizonyítéknak. Itt van videón:

Azt már nem vágták be az ATV műsorából, amikor Komáromi elmondja, hogy olyan kevés orvos és ápoló van bizonyos területeken, akik speciális és sürgős műtéteket el tudnak végezni, hogy ha ezeket a szakembereket nem gyűjtik össze 10-15 kórházba, és a sürgős eseteket nem ide irányítják azonnal, akkor adott esetben nem lehet valakinek a lábát vagy az életét megmenteni. Azt sem vágták be a videóba, amikor Komáromi arról beszél, hogy senkinek nem lehet az érdeke, hogy olyan kisebb osztályokra vigye a mentő a sürgős eseteket, ahol évente néhány tíz beavatkozás történik és váratlan esetekre nincs akkora rutin és talán felszereltség sem. Mert ezekről a helyekről úgyis a 40-50 km-re lévő rutinos szakemberekhez és jól felszerelt kórházba küldik át a beteget, de ezzel sok idő elmegy, és lehet éppen ezen múlott egy élet. Akkor inkább már alapból oda vigyék a sürgős eseteket, ahol azonnal el is tudják látni, meg tudják műteni a beteget, és nem csupán diagnosztizálni a bajt. És persze azt sem vágták be a videóba, amikor Komáromi azt mondja, hogy a kormánysajtó hazudik.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...