fbpx

FRISS HÍREK

Megtévesztő posztot osztott meg a fideszes Lévainé képviselő

- Advertisement -

Lévai Jánosné önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) hétfőn délután megosztott egy máshonnan vett posztot, amely szerint a baloldal elhanyagolta a fotókon látható épületeket, a Fidesz pedig „felújítja”. Mutatjuk:

Facebook/Lévai Jánosné

Az épületek között (mi karikáztuk be ezt is sárgával) látható a városi mozi épülete is, amely néhány éve valóban megszépült EU-s támogatással, és turisztikai központként új tartalmat kapott (színházterem és hangszergyűjtemény).

Azonban az nem fedi a valóságot, hogy a Fidesz újította fel

Hiszen nyilvánvalóan egy építőcég volt (esetleg több), amely ezt megtette. Valamint a megrendelő sem a Fidesz volt. A felújítási munkákra 2012-ben a Katona József Színház (akkor még így hívták) pályázott sikerrel és nyerte el az uniós forrást.

A városi mozi megújult, de a környezete is

Ha már ennyire szeretnének egyesek politikát csinálni az ilyen felújítási munkákból, akkor járjuk körül a mozi környékét is, és legyen teljesebb a kép. A városi mozi megújulva aligha illene bele a környezetébe, ha az már előtte nem esett volna át egy megszépülésen. A vasútkert és a Rákóczi út revitalizációja projekt során történt ez meg. Amely gondolatban már jóval a második Orbán-kormány előtt felvetődött. Tehát még nem a Fidesz-éra alatt, ha úgy tetszik. A megyei jogú városoknak adódott egy lehetőség, amelyre regisztrált is Kecskemét város. Ennek tényét és a dátumokat maga az a szerződés tartalmazza, amely a nyertes pályázat után köttetett. E szerint a később nyertes projekt már a 2007-2008-as Akció Tervben szerepelt (Ekkor Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök), a kormány 2009 júniusában tárgyalta (Ekkor Bajnai Gordon volt a miniszterelnök). A projektet 2010 nyarán fogadták be és a 2011-ben postázott értesítő szerint elnyerte a támogatást (utóbbi két dátum alatt Orbán Viktor volt a miniszterelnök). Tehát a megszépült városi mozi korábban megszépített környezete még baloldali kormányok idejében körvonalazódott, akkor adódott a lehetőség, és később Orbán Viktor kormánya alatt kapott zöld lámpát. Vagyis kormányokon átívelő fejlesztés volt. Azonban semmi esetre sem az MSZP vagy a Fidesz mint pártok újították fel azt sem, csakúgy, mint a városi mozit sem a Fidesz.

Hasonló cikkünk:  Az aktív látogatói szemléletre alapoznak a Kecskeméti Vadaskert fejlesztésénél (videóval)

Korábbi fideszes megtévesztések

Korábban már voltak a kecskeméti Fidesznek hasonló megtévesztő posztjai. Uniós támogatással megvalósult beruházások fotójára tették ki a Fidesz logóját a „Fejlesztjük” felirattal.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...