fbpx

FRISS HÍREK

Román autók, fiatalok és a fideszes Szeberényi az önkormányzati munkásszállónál

- Advertisement -

Tegnap délután szerkesztőségünkbe befutott egy információ, amely szerint Sepsiszentgyörgyből érkezett fiatalok gyűjtenek aláírásokat Kecskeméten a fideszes Szeberényi Gyula Tamásnak. Informátorunk azt is mondta, hogy beszélt egyikükkel. Napi 10 ezer forint fizetést kapnak e szerint, és a homokbányai önkormányzati munkásszállón laknak.

Román rendszámú kisbusz a munkásszállónál

Miután megkaptuk ezt az üzenetet, tegnap kb. 15 óra körül kimentünk a munkásszállóhoz, hogy körülnézzünk. Ott láttunk egy román rendszámú fekete Mercedes mikrobuszt, CV kezdetű rendszámmal. Ez azt jelenti, hogy Kovászna megyei az autó, ennek a megyének pedig Sepsiszentgyörgy a központja.

Ez tehát rímelt az információra. Ekkor várakoztunk itt egy darabig, de semmi mozgást nem láttunk. Etse, 20:45 körül visszanéztünk, hogy a mi helyzet a szállónál.

Szeberényi szolgálati autója a munkásszállónál várt

Legnagyobb meglepetésünkre ott parkolt az a Mercedes B osztályú autó, amelyet Szeberényi Gyula Tamás használ alpolgármesterként, mindenki adóforintjaiból. Miután készítettünk az autóról egy fotót, akkor láttuk, hogy ül a volánnál egy férfi, aki kb 1-2 perc után világítást kapcsolt, majd tolatva elment, pedig könnyebb lett volna arra jönni, amerre mi álltunk, mégis kikerült minket. Hogy hova igyekezett el, ki tudja.

Ekkor nem volt ott a Mercedes kisbusz. Késő este viszont megtaláltuk a Kéttemplom köz közelében egy parkolóban. Itt az egyik szórakozóhelyen sok fiatal volt. Volt viszont két másik magyar rendszámú kisbusz ekkor a szállónál, amelyek a matrica szerint bérelhető autók. Közben 15-20 fiatal járkált ki és be, cigarettázott és beszélgetett a munkásszálló előtt.

Hasonló cikkünk:  Volt kormánypárti politikus cége építené a kecskeméti kamionparkolót

Zöld mappákkal indultak a munkásszállótól a fiatalok, majd zöld mappás fiatalok Salacz Lászlónak gyűjtöttek aláírást vidéken

Ma délelőtt 10 óra körül visszamentünk újra a munkásszállóhoz, és pont akkor érkeztünk, amikor a fiatalok, zöld mappákkal a kezükben, magyar rendszámú autókba ültek be, de a román rendszámú kisbuszt is nyitogatták, illettve ekkor már egy másik román rendszámú autó is ott állt.

Az egyik kisbusz, tele fiatalokkal az 52-es úton a városból kifelé vette az irányt. Nem sokkal később Kerekegyházáról kaptunk információt és fotókat, hogy zöld mappás fiatalok Salacz László fideszes jelöltnek gyűjtenek aláírásokat. Egyikőjük a ruházata alapján korábban ott állt a munkásszálló előtt. Megkérdezték őket, hogy honnan jöttek, azt mondták, hogy helyből.

Kampányolni kerestek erdélyi fiatalokat Kecskemétre

Pár napja írtuk meg a Magyar Narancs alapján, hogy egy zárt csoportban Kecskemétre kerestek romániai magyar egyetemistákat napi fizetésért és teljes ellátásért, szállással, hogy aláírásokat gyűjtsenek valamelyik jelölteknek.

Itt pedig arról a munkásszállóról olvashat több cikket is, ahol ezek a fiatalok laknak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...