fbpx

FRISS HÍREK

Úgy tűnik, Kecskeméten is ellenőrzi a választást az EBESZ

- Advertisement -

Az EBESZ teljeskörű vizsgálatot javasolt a magyarországi országgyűlési választás idejére. EU-s országok között eddig ilyen csak Bulgáriában volt. A világ legnagyobb biztonsági szervezete tehát nem csupán a választás napján figyeli a szavazást 200 fővel, hanem hetekkel azelőtt is küld 18 megfigyelőt.

A HVG ezt írja:

„Az úgynevezett igényfelmérő misszió januárban – a magyar kormány meghívására – tanulmányozta Magyarországon a választásokkal kapcsolatos jogszabályokat, intézményi struktúrákat és beszélgettek választási szereplőkkel, az ellenzéki és a kormányoldalról is, illetve találkoztak állami szervek képviselőivel. Ezek alapján vonták le azt a következtetést, hogy nem elegendő csak a választások környékére összpontosítani a megfigyelő missziót, hanem már azt megelőzően körülbelül egy hónappal megjelennek a szervezet képviselői.”

A 24.hu vette észre, hogy „9 magyarországi városba keres az Ebesz sofőröket és tolmácsokat a választási időszakra”

A városok közt Kecskemét is szerepel, ami azt valószínűsíti, hogy Kecskeméten is lesz megfigyelője az EBESZ-nek, aki járja majd a szavazóköröket és felügyeli, hogy minden szabályosan történjen.

Egyenlőtlen feltételek a közpénzből működő sajtóban

A választást egyébként nem csupán a választás napján lehet elcsalni. Dobrev Klára, még az előválasztási kampányban, azt mondta Kecskeméten, hogy amit a köztévének mondott állami hírgyár csinál, az választási csalás. Vagyis, hogy nem enged be a stúdióiba ellenzéki képviselőket, csupán a kormánypártiak fejthetik ki véleményüket.

Hasonló cikkünk:  Mit gondolnak a kecskeméti politikusok a Magyar Péter jelenségről?

Minap írtuk meg, hogy a kecskeméti önkormányzati sajtó kifejtős közéleti és politikai műsora, a Közélet sem hívott meg az elmúlt években ellenzéki politikust, miközben hemzsegtek a kormánypárti vendégek a műsorban. Az önkormányzati sajtó pedig néhány hete lejárató anyagokat készít az ellenzéki jelöltekről, és ezeket már legalább 1 millió forint közpénzért hirdeti a Facebookon, hogy minél többekhez eljusson.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Újabb illegális szemetelőt csíptek fülön a városrendészek Kecskeméten

A Kisfái City lakói elnevezésű facebook csoportba került fel egy fotó, amelyeken nagy mennyiségű illegális hulladék volt látható. A...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...