fbpx

FRISS HÍREK

Választás előtt fordult célegyenesbe a Halasi úti felüljáró felújítása

- Advertisement -

A Halasi úti felüljáró felújítása szinte vetekszik az Izsáki út négysávosításával. Az is sok-sok éve téma és ígéret, az év elejére jutott el arra a szintre, hogy az egyik szakasz kiszélesítésére megtalálták a kivitelezőt. Most a felüljáró jutott ebbe a helyzetbe. A Magyar Közút ugyanis a közbeszerzési értesítőben tudatta:

Az Egomax Kft. 300 méter hosszan, teljesen felújítja a vasúti felüljárót. Az eredetileg becsült összeg kb. 1,5 milliárd forint volt. Végül több, mint 2 milliárdra rúg a projekt költsége.

Ezzel a parlamenti választások előtt fordult célegyenesbe, látótávolságba a felújítás. Volt már ilyen, éppen a Halasi úti felüljáróval. 2018-ban ugyanis az önkormányzati sajtó tudatta, hogy 2019-ben (tehát az önkormányzati választás évében – a szerk.) kezdődhet a felújítás. 2019 nyarán felvetettük, hogy amennyiben még mindig áll az önkormányzati sajtó információja, akkor esetleg az őszi kampány közepette kezdődhet el a felújítás. De miután kiderült 2020 végére, hogy terv ugyan van, csak pénz nincs a munkára, így egyelőre várat magára a felújítás továbbra is. Így már öt éve le van zárva egy része a felüljárónak, alatta pedig szintén el van kerítve, mert darabok hullanak a felüljáróról.

Hasonló cikkünk:  Ingyenes a parkolás a húsvéti hosszú hétvégén

A korábbi hírek arról szóltak, hogy mintegy 1 milliárd forintra lesz szükség a felújításhoz. A mostani állapot szerint tehát ez megduplázódott.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...