fbpx
25.5 C
Kecskemét
2022. május 16., hétfő

FRISS HÍREK

444: Nagyot hazudott Orbán sajtófőnöke az EU-s pénzekről

„300 millió euró uniós forrás nyílhat meg rövidesen Magyarország számára. Orbán Viktornak az Európai Bizottság elnökéhez címzett levele nyomán a testület lehetővé tette, hogy hazánk előleget kapjon az EU egyik újjáépítési alapjából. A baloldal uniós forrásokkal kapcsolatos hazugságainak ékes cáfolata, hogy kevesebb, mint egy hét után Orbán Viktor kezdeményezése beindította az Unió gépezetét, és a Bizottság a REACT-EU rendelet módosítására tett javaslatot”. – ezt nyilatkozta az MTI-nek Havasi Bertalan, írja a 444.hu.

Azonban Orbán Viktor sajtófőnöke elég nagyot hazudott – teszi hozzá a lap, amely néhány lelkendező újságcikkről is beszámolt.

  • Célt ért a miniszterelnök levele, hazánk előleget kap egy uniós újjáépítési alapból – írta a Magyar Nemzet.
  • Megbukott a baloldal hazugsága: újabb uniós pénzek jönnek Magyarországra – számolt be az Origo.
  • Orbán Viktor levele után háromszázmillió eurós forrás nyílhat meg Magyarország előtt – állította az Index.

Csakhogy a valóságban Orbán levelének semmi köze sincs ahhoz a 300 millióhoz, aminek az érkezését a magyar kormány ünnepli – áll a 444-ben.

Arról a levélről van szó, amelyről mi is beszámoltunk, és amelyben azt kérte, hogy nyissák meg a helyreállítási pénzcsapot Magyarország számára.

Hasonló cikkünk:  Pénzzel venné rá az EU Orbánt, hogy rábólintson az olajembargóra
Hasonló cikkünk:  A Fidesznek kedvezhet az, hogy parlamenti képviselet nélkül maradnak a romák

A 444.hu szerint “Ezt a pénzt ugyanis mindenképpen megkapta volna Magyarország, függetlenül attól az 5800 milliárd forinttól, amit Orbán Viktor a levelében követelt. Amiről a mostani bizottsági javaslat szól, az csupán annyi, hogy egy 2020 decemberében megítélt keretet gyorsabban és rugalmasabban lehet elkölteni, mint ahogy az eddig érvényes szabályokból következett volna. Ráadásul a brüsszeli javaslat nem Magyarországról szól, hanem mindegyik tagállamról, ahová sok ukrán menekült érkezett.”

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...