fbpx
2.2 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

444: Nagyot hazudott Orbán sajtófőnöke az EU-s pénzekről

- Advertisement -

„300 millió euró uniós forrás nyílhat meg rövidesen Magyarország számára. Orbán Viktornak az Európai Bizottság elnökéhez címzett levele nyomán a testület lehetővé tette, hogy hazánk előleget kapjon az EU egyik újjáépítési alapjából. A baloldal uniós forrásokkal kapcsolatos hazugságainak ékes cáfolata, hogy kevesebb, mint egy hét után Orbán Viktor kezdeményezése beindította az Unió gépezetét, és a Bizottság a REACT-EU rendelet módosítására tett javaslatot”. – ezt nyilatkozta az MTI-nek Havasi Bertalan, írja a 444.hu.

Azonban Orbán Viktor sajtófőnöke elég nagyot hazudott – teszi hozzá a lap, amely néhány lelkendező újságcikkről is beszámolt.

  • Célt ért a miniszterelnök levele, hazánk előleget kap egy uniós újjáépítési alapból – írta a Magyar Nemzet.
  • Megbukott a baloldal hazugsága: újabb uniós pénzek jönnek Magyarországra – számolt be az Origo.
  • Orbán Viktor levele után háromszázmillió eurós forrás nyílhat meg Magyarország előtt – állította az Index.

Csakhogy a valóságban Orbán levelének semmi köze sincs ahhoz a 300 millióhoz, aminek az érkezését a magyar kormány ünnepli – áll a 444-ben.

Arról a levélről van szó, amelyről mi is beszámoltunk, és amelyben azt kérte, hogy nyissák meg a helyreállítási pénzcsapot Magyarország számára.

Hasonló cikkünk:  Varga Mihálynak azonnal elő kell teremtenie több, mint 63 milliárd forintot

A 444.hu szerint „Ezt a pénzt ugyanis mindenképpen megkapta volna Magyarország, függetlenül attól az 5800 milliárd forinttól, amit Orbán Viktor a levelében követelt. Amiről a mostani bizottsági javaslat szól, az csupán annyi, hogy egy 2020 decemberében megítélt keretet gyorsabban és rugalmasabban lehet elkölteni, mint ahogy az eddig érvényes szabályokból következett volna. Ráadásul a brüsszeli javaslat nem Magyarországról szól, hanem mindegyik tagállamról, ahová sok ukrán menekült érkezett.”

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...