fbpx
9.1 C
Kecskemét
2024. február 28., szerda

FRISS HÍREK

444: Nagyot hazudott Orbán sajtófőnöke az EU-s pénzekről

- Advertisement -

„300 millió euró uniós forrás nyílhat meg rövidesen Magyarország számára. Orbán Viktornak az Európai Bizottság elnökéhez címzett levele nyomán a testület lehetővé tette, hogy hazánk előleget kapjon az EU egyik újjáépítési alapjából. A baloldal uniós forrásokkal kapcsolatos hazugságainak ékes cáfolata, hogy kevesebb, mint egy hét után Orbán Viktor kezdeményezése beindította az Unió gépezetét, és a Bizottság a REACT-EU rendelet módosítására tett javaslatot”. – ezt nyilatkozta az MTI-nek Havasi Bertalan, írja a 444.hu.

Azonban Orbán Viktor sajtófőnöke elég nagyot hazudott – teszi hozzá a lap, amely néhány lelkendező újságcikkről is beszámolt.

  • Célt ért a miniszterelnök levele, hazánk előleget kap egy uniós újjáépítési alapból – írta a Magyar Nemzet.
  • Megbukott a baloldal hazugsága: újabb uniós pénzek jönnek Magyarországra – számolt be az Origo.
  • Orbán Viktor levele után háromszázmillió eurós forrás nyílhat meg Magyarország előtt – állította az Index.

Csakhogy a valóságban Orbán levelének semmi köze sincs ahhoz a 300 millióhoz, aminek az érkezését a magyar kormány ünnepli – áll a 444-ben.

Arról a levélről van szó, amelyről mi is beszámoltunk, és amelyben azt kérte, hogy nyissák meg a helyreállítási pénzcsapot Magyarország számára.

Hasonló cikkünk:  Az EU-s képviselők nem örülnek, hogy az Európai Bizottság feloldotta a Magyarországnak járó uniós támogatások egy részét

A 444.hu szerint „Ezt a pénzt ugyanis mindenképpen megkapta volna Magyarország, függetlenül attól az 5800 milliárd forinttól, amit Orbán Viktor a levelében követelt. Amiről a mostani bizottsági javaslat szól, az csupán annyi, hogy egy 2020 decemberében megítélt keretet gyorsabban és rugalmasabban lehet elkölteni, mint ahogy az eddig érvényes szabályokból következett volna. Ráadásul a brüsszeli javaslat nem Magyarországról szól, hanem mindegyik tagállamról, ahová sok ukrán menekült érkezett.”

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Miért jönnek és mennyit keresnek az ázsiai vendégmunkások, és valóban kirúgják miattuk a magyarokat?

Régóta központi téma és borítékolhatóan sokáig még az is lesz a harmadik országbeli - fülöp-szigeteki, indiai, vietnámi, mongol, kirgiz...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...