fbpx
19 C
Kecskemét
2022. május 17., kedd

FRISS HÍREK

Kitálalt az M1 volt híradósa: Utasításra kellett hazudni

“Olyanok voltunk, mint a békák, úgy főztek meg minket” – mondta Borsa Miklós arról, hogyan kényszeríti rá a köztévé alkalmazottait arra, hogy a meghatározott ukáz szerint közöljék a híreket. A M1 egykori híradósa arról is beszélt, mekkora nyomást jelentett, hogy hazugságokat kellett bemondaniuk, volt akit újra kellett éleszteni, végül neki ebből lett elege – írja cikkében a Klubrádió a Válasz Online-ban megjelent interjú alapján.

Utasításra kellett hazudni

Az állami M1 hírcsatorna egykori hírolvasója elmondta, azért hagyta ott a csatornát, mert szó szerint belebetegedett abba, hogy főnöki utasításra hazudnia kell.

Olyan volt, hogy jöttek a beolvasandó hírrel, én meg mondtam: hát hiszen ezt már megcáfolták. – Erre? – “Jól van az úgy, hagyjad.” Hiába mondtam, hogy ez egyszerűen nem igaz. Ilyenkor az ember két dolgot tehet. Vagy felmond azonnal és hazamegy, vagy felolvassa. Utóbbit néhányszor én is megtettem – nyilatkozta.

Vot olyan, hogy megpróbálták átírni a hazug híreket, de ilyenkor fegyelmi volt a büntetés – meséli a kiugrott híradós.

Hasonló cikkünk:  Megint Fidesz-közeli szervezetek nyerték a legnagyobb összegeket a kormány civil-támogató programján
Hasonló cikkünk:  Márki-Zay Péter pártot alapít

A működés, az irányítás módja az azóta kiszivárgott hangfelvételekből már mindenki számára nyilvánvaló. A kormányról szóló hírek mind pozitívak, az ellenzékről szólók mindig negatívak. – tette hozzá.

Borsa arról is beszélt, hogy ő maga és több kollégája szó szerint belebetegedtek a kényszerű hazudozásba, sőt, volt, akit szó szerint újra kellett emiatt éleszteni. A teljes interjú tehát a Válasz Online-on olvasható.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...