fbpx
19 C
Kecskemét
2022. május 17., kedd

FRISS HÍREK

Szeberényi is felült a nagyotmondás vonatára

Ahogy a NER-sajtó és Orbán Viktor sajtófőnöke is bekamuzta, hogy Orbán Viktor sikere a 300 millió eurós támogatás Magyarország részére, úgy megtette ezt Szeberényi Gyula Tamás fideszes képviselőjelölt is. Sietve közölte egy újságcikk alapján, hogy Orbán Viktornak komoly befolyása van az EU-ban, ennek köszönhető a támogatás. A cikk természetesen arra hivatkozik, hogy Orbán megírta levelét, majd az EU máris megnyitotta a pénzcsapot.

Ahogy tegnap a 444 alapján megírtuk, ennek a pénznek semmi köze Orbán Viktor leveléhez. Most a Portfolio alapján írjuk bővebben, hogy még március 8-án született egy döntés (tehát Orbán levele előtt 10 nappal), amely szerint a REACT-EU program 10 milliárd eurós részét rugalmasabbá kell tenni a menekültválság mielőbbi kezelésére. Majd március 23-án újabb döntés született, hogy az orosz-ukrán konfliktus szempontjából frontvonali országok (így hazánk is más országokkal együtt) kapjon több pénzt. Innen ered a kormányzat által emlegetett 300 millió euró.

“lyen értelemben tehát van eredménye Orbán Viktor levelének, amelyben azt sürgette, hogy mielőbb tegyenek lehetővé rugalmasan felhasználható uniós forrásokat az ukrán menekültválság által leginkább érintett országok számára. Közben azonban az is jól látszik, hogy míg a kormányfő a helyreállítási hitelkeret azonnali rendelkezésre bocsátását is kérte, a Bizottság javaslata a REACT-EU támogatási lábának rugalmasabb felhasználását jelenti, így a két téma teljesen eltér egymástól.” – írja a Portfolio.

A kormányzati örömködés és a Szebrényi Gyula Tamás által linkelt újságcikk tehát nem tér ki fontos részletekre. Például arra, hogy ez nem az a forrás, amelynek megnyitását Orbán Viktor a levelében kérte. És, hogy Magyarország nem azért kap támogatást az Ukrajnából érkező menekültek ellátására, mert Orbán Viktor levelet írt. Hanem több országnak is megnyitották a pénzcsapot, és a hazánknak adott 300 millió euró csupán a 10%-a a szétosztásra ítélt pénznek. A többit Románia, Szlovákia, Lengyelország, Ausztria, Bulgária, Észtország és Csehország kaphatja meg.

Hasonló cikkünk:  Mintegy 3 millió forintot költött el az önkormányzati sajtó Bodrozsán lejáratására

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...