fbpx
6.6 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Elengedték az egyéni körzeteket a kétfarkú kutyák, csak a listás szavazatot kérik

Úgy tűnik, a választás küszöbén tisztulni kezd a képlet az ellenzéki szavazók előtt. Hiszen van néhány százalék szavazó, akik minden bizonnyal a Magyar Kétfarkú Kutya Párt felé húznak, és mindkét szavazatot nekik adnák. Csakhogy abban az esetben, ha a kormányt váltani akaró, de nem az összellenzékre szavazó választó a kutyák egyéni jelöltjére szavaz, azzal romlanak a kormányváltás esélyei azáltal, hogy lehetnek olyan körzetek, ahol így nyerhet éppen a Fidesz. Az MKKP most nekik segített.

MKKP: Be akarunk jutni a parlamentbe, és ehhez a listás szavazatokra van szükség, nem az egyéni körzetekre

Lényegében a kétfarkúak elengedték az egyéni körzeteket. Olyannyira, hogy ki is mondták, hogy nekik a listás szavazat kell. Az egyéni körzetek nem számítanak a bejutásuk szempontjából.

“A Kutyapárt listája kell a váltáshoz. A listás kutyapártos és az egyéni ellenzéki esélyes szavazat éri a legtöbbet a kormányváltás szempontjából…Ha a Kutyapárt listája eléri az 5%-ot, hárommal kevesebb fideszes és kettővel kevesebb ellenzéki listás mandátum lesz. Az alap, hogy nem fogjuk megszavazni a fideszes baromságokat, pláne nem Orbán Viktort miniszterelnöknek…Egyéni körzetekben a szavazatok nekünk nem számítanak a bejutás szempontjából.”

Karikó Ágnes is a listás szavazatokat kéri – Bodrozsán erősödhet

A Bács megyei 2-es körzet MKKP-s jelölte, Karikó Ágnes Facebook posztban jelezte, hogy a listás szavazatokat kéri pártja számára. Ebben a körzetben különösen fontos ez, hiszen Bodrozsán Alexandra összellenzék jelölt történelmi győzelmet arathat a fideszes Szeberényi Gyula Tamás fölött. Ezt a körzetet ugyanis billegő körzetnek tartja a Választási földrajz elemzőműhely. Vagyis akár pár száz szavazaton múlhat. Amennyiben a kutyás szavazók megfogadják a párt kérését, és meghallják azt a kijelentésüket, hogy a körzetekben az esélyes ellenzéki jelöltnek szurkolnak a kutyák, akkor ezek a szavazatok is Bodrozsánt és a kormányváltást erősíthetik.

Hasonló cikkünk:  A Szövetség szolidaritását fejezte ki a kecskeméti diáktüntetés kapcsán
Hasonló cikkünk:  3 ok, hogy miért vond be a gyermeked az adományozásba

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...