fbpx

FRISS HÍREK

Elengedték az egyéni körzeteket a kétfarkú kutyák, csak a listás szavazatot kérik

- Advertisement -

Úgy tűnik, a választás küszöbén tisztulni kezd a képlet az ellenzéki szavazók előtt. Hiszen van néhány százalék szavazó, akik minden bizonnyal a Magyar Kétfarkú Kutya Párt felé húznak, és mindkét szavazatot nekik adnák. Csakhogy abban az esetben, ha a kormányt váltani akaró, de nem az összellenzékre szavazó választó a kutyák egyéni jelöltjére szavaz, azzal romlanak a kormányváltás esélyei azáltal, hogy lehetnek olyan körzetek, ahol így nyerhet éppen a Fidesz. Az MKKP most nekik segített.

MKKP: Be akarunk jutni a parlamentbe, és ehhez a listás szavazatokra van szükség, nem az egyéni körzetekre

Lényegében a kétfarkúak elengedték az egyéni körzeteket. Olyannyira, hogy ki is mondták, hogy nekik a listás szavazat kell. Az egyéni körzetek nem számítanak a bejutásuk szempontjából.

„A Kutyapárt listája kell a váltáshoz. A listás kutyapártos és az egyéni ellenzéki esélyes szavazat éri a legtöbbet a kormányváltás szempontjából…Ha a Kutyapárt listája eléri az 5%-ot, hárommal kevesebb fideszes és kettővel kevesebb ellenzéki listás mandátum lesz. Az alap, hogy nem fogjuk megszavazni a fideszes baromságokat, pláne nem Orbán Viktort miniszterelnöknek…Egyéni körzetekben a szavazatok nekünk nem számítanak a bejutás szempontjából.”

Karikó Ágnes is a listás szavazatokat kéri – Bodrozsán erősödhet

A Bács megyei 2-es körzet MKKP-s jelölte, Karikó Ágnes Facebook posztban jelezte, hogy a listás szavazatokat kéri pártja számára. Ebben a körzetben különösen fontos ez, hiszen Bodrozsán Alexandra összellenzék jelölt történelmi győzelmet arathat a fideszes Szeberényi Gyula Tamás fölött. Ezt a körzetet ugyanis billegő körzetnek tartja a Választási földrajz elemzőműhely. Vagyis akár pár száz szavazaton múlhat. Amennyiben a kutyás szavazók megfogadják a párt kérését, és meghallják azt a kijelentésüket, hogy a körzetekben az esélyes ellenzéki jelöltnek szurkolnak a kutyák, akkor ezek a szavazatok is Bodrozsánt és a kormányváltást erősíthetik.

Hasonló cikkünk:  EP-választás: a Fidesz két mandátumot, az ellenzék akár félmillió voksot is veszíthet

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...