fbpx

FRISS HÍREK

Történelmi győzelmet arathat Bodrozsán Alexandra vasárnap

- Advertisement -

Hosszú évek után elképzelhető, hogy Kecskemétnek lesz egy nem fideszes országgyűlési képviselője is Bodrozsán Alexandra személyében. Legalábbis most először a Bács megyei 2-es választókerületet billegó körzetnek mérte fel egy elemzőműhely. A Választási földrajz csapata most tette közzé azt a térképét, amelyen sárgával a biztos fideszes, kékes színnel a biztos ellenzéki, lilával pedig a billegő körzeteket jelölték. Ez a térkép letható fent.

Az elemzők egy kis szöveges kiegészítést is tettek hozzá:

„A térképen 36 biztos ellenzéki, 30 billegő és 40 biztos kormánypárti kerületet azonosítottunk azok alapján az elemzések alapján, amik az utóbbi pár hónapban napvilágot láttak az oldalon. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy 0% az esélye annak, hogy a biztos kerületet a másik fél hozza el. Annyit viszont állítunk, hogy az eddigi eredmények alapján ez az erősorrend és kiélezett helyzetnél a lilával jelölt billegő kerületekben lévő egyéni eredmények fognak dönteni. Ezekből a kormánypártnak legalább 14-et, az ellenzéknek 18-at kellene elhoznia ahhoz, hogy győzzenek.”

A 30 billegő vagy csatatér körzet között az egyik tehát a Bács megyei 2-es körzet, ahol a két legnagyobb rivális Bodrozsán Alexandra (összellenzéki jelölt) és Szeberényi Gyula Tamás Kecskemét jelenlegi alpolgármestere (Fidesz-KDNP). Információink szerint olyan kicsi most a különbség kettejük között, hogy pár száz szavazat döntheti el a körzetet ide vagy oda.

Hasonló cikkünk:  Tegyünk együtt a gyermekekért! – Drámai helyzetben a gyermekvédelem

Nem véletlenül támadják Bodrozsánt

Nem véletlen, hogy Bodrozsán Alexandrát a helyi Fidesz és az önkormányzati sajtó is hevesen támadja, és az éj leple alatt valakik igyekeznek lejáratni Bodrozsánt a plakátjaira ragasztott matricákkal. Utóbbiról itt írtunk. A Fidesz azért sem lehet biztos a győzelemben, mert náluk is új ember indul a körzetben, ahol eddig Zombor Gábor volt a képviselő. Így nem lehetnek biztosak abban, hogy az új versenyző Zomborhoz hasonlóan népszerű-e. Bár a heves támadások azt mutatják, hogy vannak belső mérései a Fidesznek, és azokon nem túl megnyugtató számok állnak.

Vagyis két eset lehetséges a Bács megyei 2-es körzetben az ellenzék szempontjából. Ha megnyeri ezt a körzetet, akkor történelmi győzelmet arat, mert a Fideszes Bács megyében elhozott egy körzetet, így megtöri a ciklusok óta tartó rendet, amely szerint itt csak a Fidesz győzhet. Ha mégsem nyer Bodrozsán Alexandra, akkor várhatóan szoros versenyben kap ki, így a listán jelentkezik majd az eredménye.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...