fbpx
25.5 C
Kecskemét
2022. május 16., hétfő

FRISS HÍREK

Szécsi Gábor hűséges alpolgármesterét indítja a Fidesz az időközin

A Fidesz-KDNP megtalálta jelöltjét a július 10-ére kiírt időközi választásra a 9. választókerületben. Jánosi István az, aki már volt önkormányzati képviselő és alpolgármester a Szécsi-érában. Néhány napja mutatták be a Fidesz két országgyűlési képviselőjének és a polgármester jelenlétében.

Az időközi választásra azért van szükség, mert ebben a körzetben volt egyéni képviselő Szeberényi Gyula Tamás, aki időközben országgyűlési képviselő lett, és mivel a két pozíció összeférhetetlen, lemondott az önkormányzati feladatairól.

Jánosi hátat fordított a Fidesznek, most ő a Fidesz jelöltje 

2004-re ugrunk vissza, amikor a Fidesz akkori frakcióvezetője a közgyűlésen bejelentette, hogy megvonták a bizalmat Szécsi Gábor fideszes polgármestertől, és 2006-ban nem őt jelölik polgármesternek. Az indoklás szerint egy folyamat vezetett ide, Szécsi politizálása eltért a párt elveitől. Az érintett szerint az váltotta ki a szakítást, hogy ő támogatta a Malom bevásárlóközpont megépítését, amit a Fidesz ellenzett.

A lényeg, hogy Szécsi Gábor mögül kihátrált a frakciója, ő maga azonban jelezte, hogy viszi tovább a várost. Ehhez viszont az kellett, hogy legyenek támogatói a közgyűlésben, és lettek is. Például Jánosi István alpolgármester, aki Szécsivel tartott, mindketten ki is léptek a Fideszből. Majd mindketten annak az ötfős frakciónak a targja lettek, amely a bizalommegvonás után alakult meg. A balliberális frakciók is biztosították közben Szécsit, hogy 2006-ig számíthat rájuk.

Azóta a város fideszes közvéleményének egy része árulónak tartja Szécsit és vele együtt Jánosit is, akik úgymond átjátszották a várost balliberális kézre egy időre. Tény, hogy az együttműködés az új támogatókkal (pl. MSZP és SZDSZ) annyira prosperáló volt, hogy 2006-ban a Fidesz új polgáremsterjelöltje, Zombor Gábor ellen az SZDSZ-MSZP Szécsi Gábort indítototta, aki kb. 20% különbséggel kikapott.

Hasonló cikkünk:  Nagypénteki ajándék Velencétől Kecskemétnek
Hasonló cikkünk:  Újabb Gripen riasztás, március közepe óta ez volt a hatodik

Jánosi, a megtért fideszes 

A Jánosi Istvánt ismerő akkori politikusok némelyike szerint Jánosi István 2004 és 2006 között erősen Fidesz ellenes politikát folytatott, majd Zombor Gábor győzelme után megenyhült, 2011 végén a KSE botrányos időszaka után a cég ügyvezetője lehetett. Mára úgy tűnik tehát, a Fidesz megbocsátott Jánosi Istvánnak, és a tapasztalatára hivatkozva jelölte őt a 9. választókerületben nyáron esedékes időközi választáson.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...