fbpx

FRISS HÍREK

Pedagógushiány Kecskeméten, nagyon sok oktató hiányzik megyei szinten is

- Advertisement -

A közoktatás elkeserítő helyzetét mi sem jellemzi jobban, mint a sok pedagógus álláshirdetés. A közigazgatás állásportálján szétnéztünk és elsősorban a Bács-Kiskun megyében hirdetett közigazgatási álláshirdetéseket vettük górcső alá. 2022. június 03. napján a kozigallas.gov.hu oldalon 206 álláshirdetést találtunk.

Ebből a keresett pedagógusok száma 142. Tanár: 71, tanító: 15, gyógypedagógus: 25, óvodapedagógus: 24. Helységekre lebontva pedig így néz ki a helyzet:

Kecskeméten 37, Kiskunhalason 16, Baján 11, Szabadszálláson 9, Dunavecsén 7, Kiskőrösön 6, Tiszakécskén 5, Lajosmizsén 5, Szalkszentmártonban 4, Kiskunfélegyházán 3, Ballószögben 2, Bácsalmáson 2, Rémen 2, Tompán 2, Bócsán 2, Csengődön 2, Apostagon 2, Soltszentimrén 2, Tiszaalpáron 2, Kunbaracson 1, Páhin 1, Szentkirályon 1, Tataházán 1, Gátéron 1, Kalocsán 1, Akasztón 1, Kelebián 1, Csátalján 1, Tiszaugon 1, Kunszálláson 1, Balotaszálláson 1, Kunfehértón 1 pedagógust keresnek.

Hasonló cikkünk:  Másodszor is elnapolta a bíróság a kecskeméti kézilabdás költségvetési csalás büntetőperét

Országos szinten a tanár kifejezésre 1749, tanítóra 796, pedagógusra pedig 1347 találatot kaptunk, tehát kijelenthető, hogy több ezer oktató hiányzik a rendszerből.

Az pedig, hogy az oktatás ágazata a Belügyminisztérium irányítása alá került, és a jogalkotó mindjárt egy olyan jogszabálymódosítással kezdett, amely szankcionálja a sztrájkhoz folyamodó pedagógusokat, felmondásokhoz vezethet a nyáron és tovább súlyosíthatja az amúgy is égető pedagógus hiányt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...