fbpx
1.2 C
Kecskemét
2023. február 3., péntek

FRISS HÍREK

Pedagógushiány Kecskeméten, nagyon sok oktató hiányzik megyei szinten is

A közoktatás elkeserítő helyzetét mi sem jellemzi jobban, mint a sok pedagógus álláshirdetés. A közigazgatás állásportálján szétnéztünk és elsősorban a Bács-Kiskun megyében hirdetett közigazgatási álláshirdetéseket vettük górcső alá. 2022. június 03. napján a kozigallas.gov.hu oldalon 206 álláshirdetést találtunk.

Ebből a keresett pedagógusok száma 142. Tanár: 71, tanító: 15, gyógypedagógus: 25, óvodapedagógus: 24. Helységekre lebontva pedig így néz ki a helyzet:

Kecskeméten 37, Kiskunhalason 16, Baján 11, Szabadszálláson 9, Dunavecsén 7, Kiskőrösön 6, Tiszakécskén 5, Lajosmizsén 5, Szalkszentmártonban 4, Kiskunfélegyházán 3, Ballószögben 2, Bácsalmáson 2, Rémen 2, Tompán 2, Bócsán 2, Csengődön 2, Apostagon 2, Soltszentimrén 2, Tiszaalpáron 2, Kunbaracson 1, Páhin 1, Szentkirályon 1, Tataházán 1, Gátéron 1, Kalocsán 1, Akasztón 1, Kelebián 1, Csátalján 1, Tiszaugon 1, Kunszálláson 1, Balotaszálláson 1, Kunfehértón 1 pedagógust keresnek.

Hasonló cikkünk:  Elfogták a Kecskeméten és Münchenben bordélyházakat üzemeltető magyar párost
Hasonló cikkünk:  Kiskunmajsán 15 fokos termekben tanulnak a diákok, kabátot tilos felvenniük

Országos szinten a tanár kifejezésre 1749, tanítóra 796, pedagógusra pedig 1347 találatot kaptunk, tehát kijelenthető, hogy több ezer oktató hiányzik a rendszerből.

Az pedig, hogy az oktatás ágazata a Belügyminisztérium irányítása alá került, és a jogalkotó mindjárt egy olyan jogszabálymódosítással kezdett, amely szankcionálja a sztrájkhoz folyamodó pedagógusokat, felmondásokhoz vezethet a nyáron és tovább súlyosíthatja az amúgy is égető pedagógus hiányt.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...