fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 23., kedd

FRISS HÍREK

A nagy száj bekapta a kecskeméti közönséget

- Advertisement -

La Bouche. A száj-franciául. Hogy miér ez lett a német producer által összegyúrt formáció neve, ki tudja? Mondjuk német vonalon haladva, talán a der Mund hülyén hangzott volna. Angolul sem jobb a mouth. Fogadjuk el, hogy jól cseng franciául. Ha már egyszer a száj lett a csapat neve.

1994-ben alakultak és 2001-ig datálható a fénykora a duónak. Persze a legnagyobb slágereiket még az első 1-2 évben kihozták. Egy repülőgép szerencsétlenségben elhunyt az énekesnő Melanie, ez a duó életének is véget vetett. De csak egy időre. Később, új énekesnővel feléledt a La Bouche, és ami még érdekesebb, hogy 6-7 éve egy magyar énekesnőre esett a frontember Lane McCray (de talán leginkább a producer) választása. Így tehát jó ideje Farkas Zsófi, alias Sophie Cairo a csapat hölgy énekese.

Ebben a felállásban érkeztek tegnap Kecskemétre is. Vagyis az eredeti frontemberrel. Ami azért is felemelő, mert egyrészt a klipekből a rajongók őt ismerhetik. Másrészt nem így volt az Ottawan esetében, amely bár jogszerűen viseli a csapat nevét, mégsem a Kecskemétre jött formáció az ismertebb. Hanem a másik Ottawan, amelyben az eredeti frontember lép a színpadra a mai napig. Írtunk róla, hogy ez miként lehetséges és arról is, hogy két Ottawan létezik, ezek közül az egyik adott élő koncertet Kecskeméten.

Hasonló cikkünk:  Átlátható a kecskeméti önkormányzat? Működik partnerség az önkormányzat, a képviselő és a választó között?

A La Bouche esetében tehát izgalmasabb a történet, mert a koncert alatt vetített egykori klipekben fiatalabb kiadásban a most már 60 éves Lane rendre feltűnt. Vagyis itt jobban érezhette a közönség, hogy egy egykori sztárcsapat áll a színpadon.

Közvetlenség vagy hakni íz?

Érdekes és nem feltétlenül megszokott, hogy egy ismert formáció a koncert előtt fél órával a színpadra lép, és a már összesereglő közönség lőtt énekeljen be, állítsa be a mikrofonokat. Ez pontosan így történ a La Bouche-nál. Nyolc órakor Lane és Zsófi kedvesen beszélgetve a közönséghez elvégezte a szükséges beállást. Egyesek ezt úgy fogták fel, hogy egy csapat, amelynek nincsenek allűrjei. Mások viszont meglepődtek, mondván, hogy egy nagy múltú és Európa szerte ismert formációtól ez talán kicsit amatőr volt. Egy biztos: a koncert idején már a viszonylag nagy tömeg (talán most volt a legnagyobb) már csak azt érezte, hogy visszarepült kb. 30 évet, és fiatalságának disco slágereit ezúttal az eredeti csapattal énekelhette. De nem csupán az idősebbek, láthatóan a fiatalabbak is ismerték az igazán nagy slágereket: a Be My Lover-t, a Sweet Dreams-t és az SOS-t.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...