fbpx
5.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

A nagy száj bekapta a kecskeméti közönséget

La Bouche. A száj-franciául. Hogy miér ez lett a német producer által összegyúrt formáció neve, ki tudja? Mondjuk német vonalon haladva, talán a der Mund hülyén hangzott volna. Angolul sem jobb a mouth. Fogadjuk el, hogy jól cseng franciául. Ha már egyszer a száj lett a csapat neve.

1994-ben alakultak és 2001-ig datálható a fénykora a duónak. Persze a legnagyobb slágereiket még az első 1-2 évben kihozták. Egy repülőgép szerencsétlenségben elhunyt az énekesnő Melanie, ez a duó életének is véget vetett. De csak egy időre. Később, új énekesnővel feléledt a La Bouche, és ami még érdekesebb, hogy 6-7 éve egy magyar énekesnőre esett a frontember Lane McCray (de talán leginkább a producer) választása. Így tehát jó ideje Farkas Zsófi, alias Sophie Cairo a csapat hölgy énekese.

Ebben a felállásban érkeztek tegnap Kecskemétre is. Vagyis az eredeti frontemberrel. Ami azért is felemelő, mert egyrészt a klipekből a rajongók őt ismerhetik. Másrészt nem így volt az Ottawan esetében, amely bár jogszerűen viseli a csapat nevét, mégsem a Kecskemétre jött formáció az ismertebb. Hanem a másik Ottawan, amelyben az eredeti frontember lép a színpadra a mai napig. Írtunk róla, hogy ez miként lehetséges és arról is, hogy két Ottawan létezik, ezek közül az egyik adott élő koncertet Kecskeméten.

Hasonló cikkünk:  Disznók között, lehetőségre várva - beszélgetés Horváth Zsófi grafikussal

A La Bouche esetében tehát izgalmasabb a történet, mert a koncert alatt vetített egykori klipekben fiatalabb kiadásban a most már 60 éves Lane rendre feltűnt. Vagyis itt jobban érezhette a közönség, hogy egy egykori sztárcsapat áll a színpadon.

Hasonló cikkünk:  Ezekkel az előadásokkal folytatódik a Hírös Szenior Egyetem

Közvetlenség vagy hakni íz?

Érdekes és nem feltétlenül megszokott, hogy egy ismert formáció a koncert előtt fél órával a színpadra lép, és a már összesereglő közönség lőtt énekeljen be, állítsa be a mikrofonokat. Ez pontosan így történ a La Bouche-nál. Nyolc órakor Lane és Zsófi kedvesen beszélgetve a közönséghez elvégezte a szükséges beállást. Egyesek ezt úgy fogták fel, hogy egy csapat, amelynek nincsenek allűrjei. Mások viszont meglepődtek, mondván, hogy egy nagy múltú és Európa szerte ismert formációtól ez talán kicsit amatőr volt. Egy biztos: a koncert idején már a viszonylag nagy tömeg (talán most volt a legnagyobb) már csak azt érezte, hogy visszarepült kb. 30 évet, és fiatalságának disco slágereit ezúttal az eredeti csapattal énekelhette. De nem csupán az idősebbek, láthatóan a fiatalabbak is ismerték az igazán nagy slágereket: a Be My Lover-t, a Sweet Dreams-t és az SOS-t.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...