fbpx

FRISS HÍREK

Két Ottawan létezik, ezekből az egyik lépett fel Kecskeméten

- Advertisement -

Velünk együtt, több néző is meglepődött és hangot is adott ennek különböző fórumokon azzal kapcsolatban, hogy milyen együttes is lépett fel tegnap a Hírös Héten Ottawan néven. Utánajártunk, és most tisztázzuk.

Az Ottawan lépett fel. Az egyik.

Vagyis nem egy utánzatról, nem egy kamu Ottawanról van szó. Felvezető cikkünkben magunk is az eredeti formáció alapján írtunk cikket és mutattuk be az Ottawant. Vagyis azt a csapatot, amely a 80-as évek legelején megalkotta a máig világhírű néhány slágert. A korabeli klipekből megismert szereplők: Patrick (cikkünk fotóján is őt mutattuk) és Anette. Ők vannak ezeken a régi videókon. Az afro frontember, jellegzetes frizurájával sokak retinájába beleéghetett, főleg, hogy a videómegosztókon rákeresve az látható, hogy ő még ma is koncertezik Ottawan néven. Innen ered a bizonytalanság. Ugyanis Kecskeméten egy fiatal afro férfi és egy nála idősebbnek tűnő afro hölgy lépett fel. Csakhogy ők is jogosan használják az Ottawan nevet – erősítette meg a KecsUP-nak Marschall Norbert, a Marschall Entertainment vezetője. És annak az együttesnek az alapítója, amely tegnap kísérte az Ottawant.

Jó ideje foglalkozunk azzal, hogy egykori világsztárokat Magyarországra hozunk, miközben zenélni is szeretünk. Azt gondoltuk, hogy egyesítjük ezt a kettő tevékenységet. Így ma már nem csupán elhozzuk pl. az Ottawant vagy a Boney M együttest, hanem fel is lépünk velük együtt. A Kecskeméten is fellépő Ottawannak mi vagyunk a hivatalos európai kísérőzenekara – tette hozzá Marschall Norbert.

Az Esther féle Ottawan az, amelyik Kecskeméten fellépett. Az internet szerint ő vokalista volt az eredeti felállásban. Majd amikor a csapat összerúgta a port, akkor vele is és a már említett frontemberrel is megalakult egy Ottawan később. Mindkettő formáció jogosan használja a nevet, a jogdíjakat egy harmadik félnek fizetik a fellépéseik után. Tehát egyik sem gyakorolja a jogokat kizárólagosan. A Patrick-féle csapat honlapján ki is térnek arra, hogy jelenleg két formáció koncertezik Ottawan néven. De szerintük az egyik az eredeti, a másik egy tribute zenekar. Ugyanakkor, hogy melyik melyik, azt a producerek tudhatják igazán – írja a honlap.

Hasonló cikkünk:  Róna Péter, a Jobbik EP-listavezetője tartott fórumot Kecskeméten

A Kecskeméten fellépő Esther Balin született, jelenleg Hollandiában él. Honlapja szerint a kezdetektől az Ottawan tagja. A mellette éneklő férfi Magyarországon lakik, ezért is volt elég tiszta az a néhány szó, amit magyarul mondott.

A Patrick-féle Ottawan néhány hete így nézett ki egy fellépésen:

Néhány slágeres együttes egy fesztiválon?

Amit felvezető cikkünkben felvetettünk, hogy miként húzhat ki egy hosszabb fellépést egy néhány slágeres csapat, az bejött. Azt írtuk, hogy minden bizonnyal más együttesektől is fognak dalokat játszani. Ez pontosan így történt. Ezek mellett csendült fel legelőször a D.I.S.C.O., majd a Crazy Music és a végén a Hands Up, amelynek egy mai változatát is előadták a koncert legvégén.

Az koncert egy részletét élőben is közvetítettük. Ezen hallható is az a bizonytalanság, ami bennünk is volt a színpadképet meglátva. Pontosan ezért is tisztáztuk most a helyzetet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...