fbpx

FRISS HÍREK

Tíz kecskeméti játékos először játszott az NB/I-ben, Grünwald Attilát kérdeztük a debütálásról

- Advertisement -

A múlt hétvégén megkezdődött a labdarúgó az OTP bank Liga, szombaton hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott a KTE a Vasassal. A lila-fehéreknél tíz játékos most játszotta élete első NB/I-es meccsét, köztük az a Grünwald Attila, aki július végén töltötte be 31. életévét.

Kecsup: 2021. május 12., a KTE az NB/III-ban a Taksonyt fogadta a Széktói stadionban, a 22. percben sérülés miatt el kellett hagynia a pályát, az utolsó fordulóban az Iváncsa ellen már nem szerepelt. Gondolta volna tavaly májusban, hogy idén júliusban, 31 évesen fog bemutatkozni az NB/I-ben a KTE-vel együtt?

Grünwald Attila: Természetesen nem nagyon hittem volna ezt el akkor, de annál jobban örülök ennek fényében annak, hogy végül eljutottam az NB I-ig.

Kecsup: 2019 júliusában Szegedről igazolt Kecskemétre, abból a csapatból alig maradt itt játékos, így Vágó Levente, Szalai Gábor. Ezek alapján kijelenthető, hogy az állandóságot képviseli Kecskeméten, harmadik éve játszik itt, a harmadosztálytól az első ligáig. Miért jó a KTE-ben focizni?

Grünwald Attila: Azért, mert egy olyan közösség épül, mely szinte családnak tekinthető. Itt nincsen széthúzás, mindenki megtalálja a másikkal a közös hangot. Öröm ide edzésre jönni.

Kecsup: A hírös városba igazolása előtt kizárólag szegedi csapatokban játszott. Megtalálta-e sportszakmai számítását a KTE-nél? Mit tart a kecskeméti csapat és közeg pozitívumának?

Grünwald Attila: Megtaláltam a számításaimat természetesen, hiszen szinte minden évben tudtunk osztályt ugrani, fejlődtünk együtt, illetve fejlődtem személy szerint én is. A csapatszellem mellett minden biztosítva van ahhoz, hogy ez így is maradjon a klub részéről.

Hasonló cikkünk:  Sok ágat levágtak az 52-es főút melletti fákról

Kecsup: A bravúros feljutás után egy csapatnyi új játékos érkezett, míg a feljutást kiharcoló gárda magja megmaradt. Hogyan sikerült az új srácok beilleszkedése?

Grünwald Attila: Szerintem egészen jól összecsiszolódott már a társaság, de ez a tavalyi évben is ugyanígy történt. Gyorsan megvolt az összhang, ez egy befogadó társaság.

Kecsup: A Vasas ellen 2527-en láthatták a lila-fehérek visszatérését az NB/I-be, a másik feljutó ellen 0-0-s döntetlennel kezdtünk. Hogyan látta belülről a mérkőzést, a kiállítás miatt elbizonytalanodtak-e, volt-e olyan szakasza a mérkőzésnek, amikor úgy érezte, meg is nyerhetik az összecsapást?

Grünwald Attila: A kiállítás nem bizonytalanított el minket, küzdöttünk és hajtottunk ugyanolyan elánnal. Én még a győzelem lehetőségét is éreztem bizonyos időszakokban, de ez reméljük a következő meccsen már össze is jön.

Fotó: Réti Attila/KTE Facebook

Kecsup: A hétvégén ahhoz a Debrecenhez látogatnak, amelyik az utolsó pillanatban szerzett góllal hozott el egy pontot Kisvárdáról. Meglephetik-e a Lokit, lát-e győzelmi esélyt Debrecenben?

Grünwald Attila: Megmutattuk a Vasas ellen, hogy nagyon tudunk egymásért is küzdeni, akár tíz emberrel is. Ezt a szellemiséget és harcmodort kell kivinnünk a pályára Debrecenben is. Amennyiben ez sikerül, akkor bárkit meg tudunk lepni véleményem szerint.

Sport7! Kövesse velünk a kecskeméti sport híreket!

Szombaton elrajtolt az OTP Bank Liga, a KTE a Vasast fogadta a Széktói Stadionban

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...