fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Intézkedett a kalocsai polgármester, újra egész kiflit kaphatnak a kalocsai ovisok

- Advertisement -

A Kecsup is megírta, de a – nem kormánypárti – országos sajtó is felkapta a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény tájékoztató levelét, amelyben a vezető arra hívta fel a tagintézmények vezetőinek figyelmét, hogy a 4-6 évesek ezentúl egész helyett fél péksüteményt kapnak, illetve a főzőkonyha elektronikus berendezéseinek túlterheltsége miatt nem biztosított a sült ételek elkészítése.

A hír megdöbbentést okozott, és gyorsan terjedt, az oroszok Ukrajna elleni agressziójának idején orosz testvérvárosi kapcsolatra lépő Kalocsát újfent nem éppen pozitív szövegkörnyezeteben helyzete a hírek középpontjába.

A fideszes kalocsai polgármester gyorsan reagált

Filvig Géza kalocsai polgármester még tegnap magyarázkodó közleményt tett közzé, amelyben leírta, hogy „megdöbbenéssel értesültem a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény vezetőjének tájékoztatásáról, miszerint csökkenteni kívánja a kalocsai gyerekek étkeztetésére kiküldött pékáru mennyiségét.”

Az intézményvezetői döntés kapcsán vizsgálatot rendelet el a városvezető, a vizsgálat idejére a döntést felfüggesztette és utasítást adott a korábbi adagmennyiség biztosítására.

Hasonló cikkünk:  Utánpótlás férfi kéziválogatott találkozót rendeztek Lakiteleken

A főzőkonyha nem került szóba

A polgármester közleménye a péksüteményen kívül az eddig elért eredményeket sorolja, így a kisgyermekek elhelyezését, és a közösségi játszótérfejlesztést hozza fel példaként. Arról viszont nem tesz említést, hogy a tájékoztatóban a felezett adag péksütemény egy dolog, ott volt a szintén súlyos probléma, miszerint „a főzőkonyha elektromos hálózatának túlterheltsége miatt sütőben készülő ételeket sajnos bizonytalan ideig nem tudunk biztosítani.”

Kiss-Ilka Anikó intézményvezető Fotó: koronafm100.hu

Szerkesztőségünk erre is rákérdezett az intézményvezetőnek küldött levélben, de Kiss-Ilka Anikó intézményvezető válaszra sem méltatott bennünket, holott  – megítélésünk szerint – sok kisgyermekes szülőt érintő és érdeklő problémáról van szó.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...