fbpx
18.2 C
Kecskemét
2023. március 21., kedd

FRISS HÍREK

Orosz várossal írt alá testvérvárosi szerződést Kalocsa

A Telex a Baonra hivatkozva írta meg, hogy

„Orosz várossal lépett testvérvárosi kapcsolatra a hétvégén Kalocsa/…/Az erről szóló szerződést a XXXI. Csíplek Kalocsa! Paprika- és Gasztrofesztiválon írták alá, a Lappföld közelében fekvő Poljarnyije Zori mellett pedig a romániai Székelykeresztúrral és a szerbiai Kúlával is aláírtak egy-egy testvérvárosi szerződést.”

Épp most írták alá, amikor Oroszország kárpátaljai magyarok ellen harcol

A Telex hozzáteszi:

„Ebben persze semmi meglepő nem lenne, ha épp a szomszédos Ukrajna ellen nem Oroszország folytatna háborút, és az orosz hadsereg nem Ukrajna katonái, köztük kárpátaljai magyarok ellen harcolna már több mint hat hónapja. Így viszont igen furcsán veszi ki magát az oroszokkal folytatott városdiplomácia, még akkor is, ha a kormánypárti sajtó megpróbálja úgy menteni a menthetőt, hogy hozzáteszik:

az oroszokkal való kapcsolatfelvétel még „2019-ben, tehát három évvel az ország Ukrajna ellen indított háborúját megelőzően jött létre”, szerződést viszont „a világjárvány miatt” eddig nem tudtak kötni az orosz várossal.”

 

Hasonló cikkünk:  Vastapssal köszönte meg a kiskunfélegyházi közönség a türk nyelveken elhangzó Petőfi verset - videó
Hasonló cikkünk:  A kalocsai rendőrök meleg teával is megkínálják a tanyavilágban élőket

 

 

A polgármester korábbi orosz kalandja

Filvig Géza fideszes polgármester februárban az orosz nagykövetségen fotózkodott Putyin képe alatt, amikor már kialakult az orosz-ukrán konfliktus.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...