fbpx
6.1 C
Kecskemét
2023. március 28., kedd

FRISS HÍREK

Megszüntetett beruházások: A tankerület levele szerint átütemezés van

Miután tegnap megírtuk, hogy a kormány -állam által támogatott- beruházásokat szüntetett meg, és, hogy Kecskemét is érintett (iskolai és kórházi beruházás), a tankerülethez fordultunk elsőként, hogy milyen iskolai beruházásokról van szó, amelyeknek a sorsa megpecsételődött.

A levélből kiderült, hogy valójában nem két iskoláról (a listában ott az Arany iskola és a Lánchíd utcai iskola neve is) van szó. Ugyanis a pályázat idején az utóbbi még tagiskolája volt az előbbinek, de most már önálló iskola. Így csupán a Lánchíd utcai iskolát érinti a kormánydöntés. Ezt pontosítottuk is az eredeti cikkben.

A fenntartó tankerület ezt válaszolta:

„A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája vonatkozásában a tervezett beruházás az iskolaépületet, a tornacsarnokot, a kültéri sportpályát és az iskolaudvart érintette.

A Beruházási Ügynökség tájékoztatása szerint a beruházás átütemezésére volt szükség, emiatt a projekt elkezdésére jelenleg nem kerül sor.”

Amennyiben az átütemezés 2022 szeptemberében is azt jelenti, hogy egyik időpontról a másikra teszik, akkor arról van szó a levél tartalma szerint, hogy majd egy későbbi időpontban valósulhatnak meg ezek a fejlesztések.

Hasonló cikkünk:  A Református Egyháznak nincs pénze felújítani a diákszállót
Hasonló cikkünk:  Javította a helyesírási hibákat Leviczky Cirill a bölcsődés posztban

A kórháznak később írtunk érdeklődő levelet, onnan tehát várjuk a választ. Amint megérkezik, hogy ott milyen projektet állítottak le, megírjuk.

A polgármesterrel szembejött a valóság

Pikantériája a fejlesztések leállításának, hogy éppen akkor született döntés a kecskeméti megszüntetésekről is, amikor Szemereyné Pataki Klaudia polgármester arról posztolt, hogy a fejlesztéseknek milyen nagy szerepe van, és a kormány emiatt sem engedi meg, hogy Kecskemét fejlődése egy pillanatra is megtorpanjon. Az sem mellékes, hogy éppen Lázár János beruházási miniszter látogatása után írta ezt, akinek az államtitkára révén lett nyilvános a megszüntetett beruházások listája.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...