fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Megszüntetett beruházások: A tankerület levele szerint átütemezés van

- Advertisement -

Miután tegnap megírtuk, hogy a kormány -állam által támogatott- beruházásokat szüntetett meg, és, hogy Kecskemét is érintett (iskolai és kórházi beruházás), a tankerülethez fordultunk elsőként, hogy milyen iskolai beruházásokról van szó, amelyeknek a sorsa megpecsételődött.

A levélből kiderült, hogy valójában nem két iskoláról (a listában ott az Arany iskola és a Lánchíd utcai iskola neve is) van szó. Ugyanis a pályázat idején az utóbbi még tagiskolája volt az előbbinek, de most már önálló iskola. Így csupán a Lánchíd utcai iskolát érinti a kormánydöntés. Ezt pontosítottuk is az eredeti cikkben.

A fenntartó tankerület ezt válaszolta:

„A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája vonatkozásában a tervezett beruházás az iskolaépületet, a tornacsarnokot, a kültéri sportpályát és az iskolaudvart érintette.

A Beruházási Ügynökség tájékoztatása szerint a beruházás átütemezésére volt szükség, emiatt a projekt elkezdésére jelenleg nem kerül sor.”

Amennyiben az átütemezés 2022 szeptemberében is azt jelenti, hogy egyik időpontról a másikra teszik, akkor arról van szó a levél tartalma szerint, hogy majd egy későbbi időpontban valósulhatnak meg ezek a fejlesztések.

Hasonló cikkünk:  Lázár kiszervezte a MÁV-csoport beszerzéseit a gimnáziumi barátja által vezetett céghez

A kórháznak később írtunk érdeklődő levelet, onnan tehát várjuk a választ. Amint megérkezik, hogy ott milyen projektet állítottak le, megírjuk.

A polgármesterrel szembejött a valóság

Pikantériája a fejlesztések leállításának, hogy éppen akkor született döntés a kecskeméti megszüntetésekről is, amikor Szemereyné Pataki Klaudia polgármester arról posztolt, hogy a fejlesztéseknek milyen nagy szerepe van, és a kormány emiatt sem engedi meg, hogy Kecskemét fejlődése egy pillanatra is megtorpanjon. Az sem mellékes, hogy éppen Lázár János beruházási miniszter látogatása után írta ezt, akinek az államtitkára révén lett nyilvános a megszüntetett beruházások listája.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...