fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Sipos képviselő volt cége raktárt épít : petícióznak ellene a lakosok

- Advertisement -

Minap említettük a Mester Bau 2002 Kft.-t, mint amelyik a strand nagymedencéjének felújítását végezte el pár éve kb. 125 millió forint + ÁFA összegért. De írtunk már erről a cégről akkor is, amikor megnéztük, hogy csak 2021-ben több, mint 1 milliárd forint értékben húzott be közbeszerzéseket. Többek között az önkormányzattól, a Klebelsberg Központtól és a Leviczky Cirill fideszes önkormányzati képvilőt a kancellári székben tudó szakképzési centrumtól is.

A Mester Bau 2002 Kft. egykor a fideszes Sipos László önkormányzati képviselő cége volt. Idén februárban ezt írtuk:

„Az Opten adatai szerint jelenleg nem tulajdonosa már Sipos László a Mester-Bau 2002 Kft.-nek. 2002 és 2007 között még tulajdonos volt, utána a fia és a felesége lettek tulajdonosok 2012 és 2017 között.

Ugyanakkor a Sipos László név több helyen is feltűnik az interneten a Mester-Bau 2002 Kft. égisze alatt. Fia, a Linkedin profilja szerint, 2018 óta projektmenedzsere a cégnek. A Marina Lakóparknaknál, amelynek a tulajdonosa és a kivitelezője is a Mester-Bau 2002 Kft., ott pedig kapcsolattartóként találtunk rá a Sipos László névre.”

Tiltakoznak a megépítendő raktár ellen

Szóval a Mester Bau 2002 Kft. székhelyén/telephelyén, Kadafalván a Tövis utca 18. szám alatt raktárcsarnok épül. Erre az egyik korábbi kadafalvi képviselőjelölt, Jászfalvi József helyi lakos hívta fel a figyelmet egy városrészi Facebook csoportban. Megadva az engedélyes tervek elérhetőségét is. E szerint mintegy 7 méter magas csarnok épül majd az orvosi rendelők, a gyógyszertár és a védőnői épület mellé mintegy 300 négyzetméteren. Valamint másik irányokból lakóépületek vannak.

A poszt szerint „a raktár jövőbeli ipari tevékenységével járó kamionos és teherautó forgalom elsődlegesen a Tövis és a Harang utcán bonyolódna. A raktárcsarnok megépítése ellen petíciót szeretnénk benyújtani, több okból is kifolyólag. Az építendő raktárcsarnok körül jelenleg csak lakóházak vannak, valamint felnőtt, gyermek orvosi rendelő, védőnői szolgáltat, gyógyszertár. Emellett még a raktár épület megközelítésének útvonalába iskola és óvoda is esik, amely útvonalon nagyon sok gyermek és felnőtt közlekedik. A teherautó, kamion forgalom a lakó övezetben közlekedő gyermek és felnőtt, gyalogos, valamint személyautó forgalmat egyaránt veszélyeztetné. Továbbá nem szeretnénk, ha ennek a raktárnak a megépítése a lakó házaink között az ipari tevékenység fokozódásával járna.”

A petíciót a most zajló kadafalvi napokon is alá lehet írni – jelezte Jászfalvi József, de nála és néhány társánál bármikor máskor is. Azt maga is elismerte egy kommentben, hogy jogszabályilag nem lehet belekötni az építkezésbe, de bízik abban, hogy amennyiben sokan nem szeretnék a raktárcsarnokot, akkor figyelnek a sok véleményre.

Hasonló cikkünk:  Maradhatnak a kecskeméti üzletek ablakaira ragasztott reklámok, hiába tiltja a rendelet

A cég szerint nem lesz nagyobb a forgalom, mert saját gépeiket tárolják csak

Kerestük a Mester Bau 2002 Kft., hogy reagáljon és mondja el, mi épül és milyen forgalommal számolnak. Íme a kérdések és a válaszok.

  1. Mikor kezdődik az építés és mikorra fejeződik be?

Nem határoztuk meg az új raktár építésének kezdését. Egyelőre a lehetőségét teremtettük meg annak, hogy a jövőben építeni tudjunk egy raktárt.

  1. Mit fognak ott tárolni?

Jelenleg sok gépünk, eszközünk és építőanyagunk a szabadég alatt található. Ezeket szeretnénk tető alá betenni, hogy ezzel megóvjuk az állagukat.

  1. Várható-e a forgalom megnövekedése emiatt a környező utcákban?

Saját eszközeink tárolását tervezzük majd oda, így a forgalom nem fog megnövekedni.

  1. Melyik utcákból gondolták a raktár megközelítését?

Jelenleg a járműveink a Tövis utca felől, és a Harang utca irányából is meg tudják közelíteni a telephelyet.

  1. Milyen járművek fognak jellemzően közlekedni?

Jellemzően 3,5 tonna alatti gépjárművek közlekednek ott.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...