fbpx

FRISS HÍREK

Feljelentés: Veszélyes-e a Lánchíd utcai iskola futópályája?

- Advertisement -

Egy Lánchíd utcai lakos kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy felháborítja, hogy a Lánchíd utcai iskola futópályáját tornaórán használhatják a diákok. Mert szerinte az nagyon veszélyes. Fotókat is készített nekünk egy iskolai óráról, amelyeken jól látszódik, hogy a gyerekek valóban a hepehupás, kimozgott gumilapok között futnak.

„Elegem lett belőle! Kaptuk a hírt, hogy az évek óta esedékes intézményfelújítás az „az ukrán agresszió, az elhibázott brüsszeli szankciók, a dollár-baloldal és a sorosisták ármánykodása” miatt elmarad, a gyerekeket viszont továbbra is minden nap kiküldik a már legalább 5 éve teljesen elhasználódott, felszakadt, balesetveszélyes, al-kal-mat-lan gumiszőnyegre, hogy ott egészséges, hazafias embereket neveljenek belőlük – a nemzet dicsőségére. Ez pedig bűncselekmény!” – írja levelében olvasónk.

Egy törvényi passzust is idézett a levelében, hogy mi alapján tesz feljelentést a fenntartó kecskeméti tankerület, a Klebelsberg Központot és az illetékes minisztérium ellen. A jogszabály szerint (Büntető Törvénykönyv):

165. § (1) Aki foglalkozási szabály megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz, vétség: 1 év.

A tankerület szerint csak ott futnak, ahol nem veszélyes

Kérdéseinkkel megkerestük az iskolát és tankerületet is. Arra voltunk kíváncsiak, szerintük is használják-e órákon a futópályát, és ha igen, nem tartják-e veszélyesnek. Valamit, van-e más lehetőség a mozgásra. Pálfi Tamás szakmai vezető válaszolt is, most a nyugdíjba vonult korábbi igazgató helyett az új vezető kinevezéséig ő látja el az igazgatói feladatokat. Mint írja:

Hasonló cikkünk:  Közösségi szemétszedést szerveztek Kerekdombon

A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola esetében a pálya azon részét használják a tanulók, amely megfelel a biztonsági és balesetvédelmi előírásoknak. Az iskola sportcsarnoka rendelkezik rekortán borítású futókarzattal, amelyet a tornatermi testnevelés órák alkalmával használnak.

Ha így van, ahogy a tankerület írja, akkor a fentebbi fotókon a pálya mutatott részei megfelelnek a biztonsági és balesetvédelmi előírásoknak. Vagy nem felelnek meg, de akkor pedig nem úgy van, ahogy a tankerület megválaszolta.

Ismert tény, hogy a kormány a közelmúltban döntött úgy, hogy leállít több állami fejlesztést is, ezek között szerepel a Lánchíd utcai iskola felújítása is, amelyben benne volt a sportudvar rendbetétele is. Akkor a tankerület azt írta a KecsUP-nak, hogy csak átütemezésről van szó.

KecsUP

KecsUP

KecsUP

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...