fbpx
3.4 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Ma délután is diáktüntetés lesz Kecskemét főterén

- Advertisement -

Ma délután is tiltakozó akciót szerveznek a diákok Kecskemét főterén. A „Szolidaritási tüntetés” eseményükkel diáktársaik és tanáraik mellett állnak ki, illetve a rossz oktatási helyzetre szeretnék a figyelmet felhívni.

Bárminemű változásért küzdenek, mondta el kérdéseinkre az egyik szervező, Bujdosó Villő, aki maga is diák. Politikamentes rendezvényükre mindenkit várnak, akit érdekel, és akinek nem közömbös, hogy milyen lehetőségek és feltételek biztosítottak a tanulás, illetve a tanítás számára.
Figyelemfelkeltő megmozdulásukat a Diákok a Tanárokért Mozgalom és az ADOM Diákmozgalom elmúlt hetekben szervezett megmozdulásai inspirálták, akik épp egy héttel ezelőtt tartottak a fővárosban egy nagyobb, több ezer ember részvételével zajló tüntetést.

A szakképzések összevonási terveivel kapcsolatos kecskeméti diáktüntetésekkel is szolidaritást vállalnak, de nem szeretnék összemosni a két problémát, ez egy ettől teljesen különálló tüntetés lesz.

Hasonló cikkünk:  Kegyelmi ügy, cenzúra és elhallgatás, fóliázás - ezek kerültek elő az ellenzék pénteki tüntetésén

Kaptak már több helyről támogató visszajelzéseket, ezért remélik, hogy minél többen megjelennek délután 16:20-tól a kecskeméti Kossuth téren, és velük együtt állnak ki a diákok és tanárok mellett!
Az esemény aktuális információi itt érhetőek el.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...