fbpx
10.9 C
Kecskemét
2023. június 4., vasárnap

FRISS HÍREK

Bodrozsán Alexandra kilépett a Momentumból és belépett a DK-ba

Hat év után kilépett a Momentumból Bodrozsán Alexandra kecskeméti önkormányzati képviselő és átlépett a Demokratikus Koalícióba, ami a Momentum szempontjából azzal a politikai következménnyel jár, hogy a képviseletük megszűnt a kecskeméti közgyűlésben. Az ellenzéki politikus ki- és átlépését azzal indokolta, olyan szövetségesre lelt, ahol biztosított a szervezeti és szakmai támogatás. Céljai nem változtak, elszántan küzd az európai értékekért, egy jobb és élhetőbb Kecskemétért és Magyarországért – írja a képviselő közösségi oldalán.

2019-ben a kecskeméti ellenzéki pártok (DK, Jobbik, MSZP, LMP, Momentum) közösen indultak az önkormányzati választáson és a 20 képviselői helyből kilencet – hat egyéni körzetet és három listás helyet – nyertek el. A Momentum egyéniben Bodrozsán Alexandrát és listán Vancsura Istvánt juttatta be a közgyűlésbe, akik a Szövetség a Hírös Városért Egyesület összellenzéki frakciójához csatlakoztak.

A momentumos politikusok közti viszony megromlott, Vancsura 2022. januárban távozott a Momentumból. Mivel nem kell, hogy valaki párttag legyen ahhoz, hogy beülhessen a Szövetség frakcióba, ezért Vancsura függetlenként folytatta tovább a képviselői munkáját. Bodrozsán DK-ba történő átlépése minden bizonnyal váratlanul ért mindenkit, aminek egyik politikai következménye az is, hogy a közgyűlésben megszűnt a Momentum képviselete. A DK-hoz tartozó képviselők száma viszont kettőről háromra emelkedett. A Szövetség a Hírös Városért frakció létszámát ezek a pártpolitikai változások nem érintik, a 11 kormánypárti képviselővel szemben továbbra is 9 ellenzéki képviselő áll szemben.

Hasonló cikkünk:  A spárga hazai fővárosává tennék Kecskemétet
Hasonló cikkünk:  Elhunyt Vágó István

Bodrozsán döntése nem példa nélküli, az elmúlt hetekben többen döntöttek a DK mellett, például Déri Tibor, a Momentum újpesti polgármestere, Szücs Balázs, a Párbeszéd erzsébetvárosi alpolgármestere – emlékeztet a telex.hu.

Felvettük a kapcsolatot a helyi DK-val és Bodrozsán Alexandrával, és megszólaltjuk a Momentum városi elnökét is, amiről egy következő cikkben számolunk be.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...